Daerden: "Achteraf moet je niet komen janken"

Fabian Morren
| 16 reacties
Daerden: "Achteraf moet je niet komen janken"
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Een jaar geleden stapte Koen Daerden over van Club Brugge naar Standard. In de zomer belandde hij echter in de B-kern bij de Rouches, maar Daerden knokte zich nadien terug in de hoofdmacht.

Toch is een vertrek niet uit te sluiten. "Persoonlijk stond ik niet te springen om hier in januari weg te gaan", vertelt Daerden in Sport/Voetbalmagazine. "Als je in februari vertrekt, heb je drie en een halve maand om je elders te integreren."

"Ik snap dat het voor ploegen in moeilijkheden een zegen is, die wintermercato. Volgens mij moet eerder die zomertransferperiode ingekort worden. Afgelopen zomer hebben we hier wel twee of drie officiële ploegfoto's laten nemen omdat er elke keer nieuwe mensen bij kwamen."

Daerden beklaagd ondanks alles zijn keuze voor Standard niet. "Nee, zo zit ik niet in mekaar. Zodra je een keuze maakt, moet je daar achter staan. Dan moet je achteraf niet komen janken. In het voetbal weet je nooit waar je uitkomt. Ik hoor wel eens voetballers praten over carrièreplanning, maar dat slaat nergens op. Carrièreplanning is: je gaat van de ene club naar de andere, en misschien lukt dat. Je hebt dat niet altijd zelf in de hand."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties