Interview Jurgen Cavens: “Veel spelers kunnen jaloers zijn op mij”

Yves Brokken
| 22 reacties
Jurgen Cavens: “Veel spelers kunnen jaloers zijn op mij”
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jurgen Cavens is geen onbetwiste basispion meer bij Lierse, maar heeft wel al een fantastische carrière achter de rug. Lierse, Standard, Marseille, Twente, AA Gent, Germinal Beerschot: niet minnetjes, al kende de aanvaller mooie en minder fijne periodes. Een monoloog, deel twee.

“Marseille was niet alleen een chaos op extrasportief vlak. Ook sportief gezien heb ik mij daar serieus wat vragen gesteld. Ik weet nog dat ik mocht starten tegen Lorient. We wonnen met 3-2 en ik had de eerste goal op mijn naam gezet. De week nadien werd ik niet eens meer geselecteerd. Dat was op dat moment heel bizar en keihard. Achteraf heb ik daar veel uit geleerd en ik kan dat nu ook beter plaatsen.”

“Na mijn terugkeer naar Luik werd ik al snel weer uitgeleend. Twente was bij mij terechtgekomen via René Vandereycken, die er toen nog coach was. Vanderecyken was een echte vakman van wie ik veel heb opgestoken. Ik wilde graag bij Twente blijven, maar de financiële middelen ontbraken om me definitief over te nemen van Standard. Zeker achteraf gezien is dat heel jammer. Kijk nu naar Twente, een fantastische ploeg. Maar ik had bij er zeker een leuke tijd en scoorde toch ook acht keer.”

Vechten tegen de bierkaai

“Het contact met Standard was helemaal niet goed meer. Het was er gewoon vechten tegen de bierkaai en de club leende me dan uit aan AA Gent. Dat is een periode waar ik niet veel over kan zeggen. Ze was te kort en te onbeduidend om er veel over te onthouden, al is Gent wel een mooie club. Na Gent werd mijn contract bij Standard ontbonden. Het is een periode geweest die nu eenmaal is voorgevallen en daar kan je alleen uit leren.

“Germinal Beerschot was voor mij een volledig nieuwe start. Ik kreeg er ontzettend veel vertrouwen van trainer Marc Brys en kende er twee goeie jaren. Na 2,5 seizoenen kreeg ik er een mooi afscheid, wat toch niet evident is. Ik wilde opnieuw veel spelen en dat kon bij Lierse in tweede klasse. Ik had de ambitie om met de club terug te keren naar eerste, en dat is ons – met een jaar uitstel – ook gelukt. Bovendien werd ik twee keer topschutter.”

Lierse, mijn grote liefde

“Mijn liefde voor Lierse is groot. Het is de club waar ik alles aan te danken heb. Het is nu mijn vijftiende seizoen bij Lierse, toch bijna de helft van mijn leven. Of ik hier ook na mijn carrière blijf, weet ik niet. Die zaken liggen nog open. Ik heb nu nog anderhalf jaar contract met optie, dus wie weet wat er op sportief vlak nog allemaal te gebeuren staat.”

“Achteraf gezien had ik destijds meer caps moeten halen voor de nationale ploeg. Mijn enige goal voor de Rode Duivels scoorde ik tegen Letland, maar verder dan dat en zes selecties ben ik niet geraakt. Toch overheerst geen negatief gevoel. Ik heb een fantastische carrière achter de rug waar veel voetballers jaloers op kunnen zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties