Coosemans: "Altijd veel steun gehad aan Stijnen"

Melissa Maes
| 7 reacties
Coosemans: "Altijd veel steun gehad aan Stijnen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Colin Coosemans, de jonge doelman van Club Brugge, is klaar om zondag het veld van Sclessin te betreden. Er heerst weer rust in het Jan Breydelstadion en dat is ook te zien aan de spelers. “De sfeer op de tribunes zal me niet storen.”

De affaire Stijnen ligt nog vers in het geheugen, maar bij Club Brugge is het internetgebeuren een afgesloten hoofdstuk. “Ik heb altijd goed met Stijnen samengewerkt en heb veel steun gehad van hem”, vertelt Colin Coosemans aan de pers. Kersvers woordvoerder Wim De Meyer onderbreekt en laat weten dat Stijnen tot de verleden tijd behoort.

De 18-jarige keeper heeft veel zelfvertrouwen voor de wedstrijd tegen Standard. “Het vrije weekend was welgekomen, als doelman moet je niet zozeer fysiek recupereren, maar de mentale rust is zeer belangrijk.” Na de laatste twee overwinningen  zit  Club Brugge opnieuw in de winning mood. Tegen Lokeren voerde Coosemans een borstcontrole uit om een bal weg te werken. Coosemans laat weten dat de geblesseerde Geert De Vlieger hem het advies gaf dat niet meer te doen. “Als die bal een doelpunt was geworden, dan zou iedereen zich tegen mij keren.”

De jonge keeper herinnert zich nog de jeugdmatchen tegen Standard. “Het waren altijd beladen duels. De manier waarop we wonnen primeerde, nu is enkel de uitslag belangrijk.” Coosemans speelde nog tegen Arnor Angeli, maar dat zal morgen niet het geval zijn want de middenvelder van Standard is enkele maanden buiten strijd door een knieblessure.

Club Brugge moet nu ook nog op zoek naar een extra doelman, maar dat legt geen druk op de schouders van  de Gentenaar. “Het maakt me niet uit wie ze binnenhalen, zolang ik maar een eerlijke kans krijg van de trainer”, besluit Coosemans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties