Sollied: "We kunnen beter ijshockey gaan spelen"

Sollied: "We kunnen beter ijshockey gaan spelen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Trond Sollied staat met Lierse voor de wedstrijden van de waarheid. Handhaven de Pallieters zich rechtstreeks in de hoogste klasse of worden het testwedstrijden. Trond Sollied reageert in Gazet van Antwerpen op zijn eigen manier.

"Ik zou beter mijn puck gaan halen, zoals in ijshockey", reageert de Noor eerder cynisch op het idee van testwedstrijden. "Vijf keer tegen dezelfde tegenstander: ik dacht dat dat alleen in die sport mogelijk was. Misschien is het nog een idee: dat we Madison Square Garden afhuren voor die wedstrijden tegen Charleroi. Daar houden ze van dit soort evenementen."

"Dat is bezigheidstherapie, louter en alleen uitgevonden om een scenario als dat van Roeselare vorig seizoen te vermijden. Roeselare had vorig jaar geen schijn van kans toen het na maanden zonder competitie plots de eindronde met tweedeklassers moest spelen. Maar wat ze er nu van gebakken hebben, is..."

"Als ze denken dat het beter kan door de besten tegen mekaar te laten spelen, begin dan een eerste klasse met vijf en laat ze zes keer tegen elkaar spelen", zegt Sollied nog over de competitieformule.

"Lierse vergat naar zichzelf te kijken"

Ondertussen stelt Sollied wel teleur, want iedereen dacht dat hij Lierse snel op de rails zou krijgen. "Kijk, het is duidelijk dat ik deze groep nooit geselecteerd zou hebben. Mocht ik in de zomer bij deze club aan de slag gaan, er zouden andere keuzes gemaakt zijn. Er zijn fouten begaan, wellicht al op het moment van de promotie. Lierse heeft zich te veel gespiegeld aan Sint-Truiden dat na de promotie meteen een vlekkeloos seizoen draaide."

"Het is vergeten naar zichzelf te kijken. Wat heb je? Wat heb je nodig? Daar zijn ze niet kritisch genoeg in geweest. En vervolgens zijn die fouten de ploeg gaan achtervolgen. Noem het een soort van ballast, een sneeuwbal die steeds groter werd en die niemand nog kon stoppen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties