Hazard bezorgt Lille de volle buit

Eden Hazard heeft Lille behoed voor puntenverlies. In de blessuretijd maakte onze landgenoot de winnende treffer. Door de winst vergroot Rijsel de kloof met nummer twee Rennes tot drie punten. Het belooft nog een spannende strijd te worden in de Franse Ligue 1.

Moussa Sow bracht Lille in de eerste helft op voorsprong met een doeltreffend schot. Op het uur maakte Valenciennes-aanvaller Grégory Pujol de gelijkmaker. Het leek erop dat Rijsel afstevende op puntenverlies, maar Rode Duivel Hazard voorkwam dat echter door in de slotfase alsnog de winnende treffer te maken.

Het wordt drummen voor een plaats in de top van de Franse Ligue 1. Lyon won op het veld van Sochaux met 0-2. Lisandro Lopez is de man in vorm, vorig weekend scoorde hij driemaal. Ook nu was de Argentijn trefzeker.  Gomis lanceerde Lopez en die faalde niet. Pjanic besliste de wedstrijd met een lage schuiver.

Lille is na de winst weer alleen koploper en loopt drie punten uit op Rennes. Marseille en Lyon wonnen hun wedstrijd en blijven in het spoor van de koploper. Het belooft nog een spannende strijd te worden voor de titel in Frankrijk.