Kawashima: "Bidden voor mijn landgenoten"

Kawashima: "Bidden voor mijn landgenoten"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was knap hoe Eiji Kawashima na de dramatische gebeurtenissen in Japan een sterke prestatie neerzette op Daknam. De Japanner behoedde Lierse in de beginfase voor een grote achterstand. “Ik was voorbereid op een stevige start”, zegt Kawashima.

“Tijdens de vorige wedstrijden kregen we ook telkens vroeg een doelpunt binnen. Dan weet je dat je er meteen moet staan.” Kawashima pakte uit met een uitstekende parade op een schot van Jéremy Taravel, maar moest zich wel gewonnen geven op de poging van Nill De Pauw.

In shock
De gebeurtenissen in zijn vaderland spookten wel door zijn hoofd. “Ik was in shock na het nieuws en had de teammanager gevraagd om voor de wedstrijd één minuut te bidden voor mijn landgenoten, maar ik wilde vandaag absoluut spelen.”

“Ik ben heel blij dat er voor de wedstrijd een minuut stilte werd gehouden. Dat toont aan dat iedereen geshockeerd is. Ik zou iets willen doen om die mensen te helpen. Hopelijk krijg ik in België wat steun.”

Door het gelijkspel van Eupen tegen Anderlecht schiet Lierse echter niets op met het puntje op Lokeren. “Uiteindelijk kunnen we tevreden zijn met het punt, al hadden we met een zege wel een heel goede zaak kunnen doen.”

Geluk nemen
“Volgende week wordt het alles of niets tegen Club Brugge. We moeten niet naar de anderen kijken, maar op onszelf focussen. Soms heb je wat geluk nodig, maar je moet het geluk ook zelf nemen. De ploeg en ik zullen er alles aan doen om de drie punten te pakken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties