Thiebaut: "Degradatie zou schande zijn voor elke Lierse-speler"

Thiebaut: "Degradatie zou schande zijn voor elke Lierse-speler"
Foto: © SC

Bij Lierse staat zondag - waarschijnlijk - de levensbelangrijke wedstrijd tegen Club Brugge op het programma. Gunter Thiebaut vreest voor een uitstel van de wedstrijden dit weekend. "Maar de wedstrijd tegen Club blijft levensbelangrijk."

"Voor de club is dit superbelangrijk", vertelt Thiebaut aan Voetbalkrant.com. Hij ziet ook mogelijkheden voor zijn club. "Brugge is een aanvallende ploeg die het spel zelf maakt. Dat gaat het voor ons makkelijker maken."

Indien de wedstrijd plaatsvindt natuurlijk, want dat staat nu allemaal op de helling door de beslissing van de Belgische Arbitragecommissie voor de sport. "Een grote klucht is toch niet meer voor te stellen", vindt Thiebaut. "Maar in België is blijkbaar alles mogelijk, al zal het nu wel klachten regenen van andere clubs. Stel je voor dat ze de matchen van dit weekend nog herzetten. We hebben al zo weinig vakantie."

Schande
Voor Lierse maakt het in ieder geval niet veel uit. Tegen Club Brugge moet er sowieso iets geraapt worden. "Het is onze laatste kans en die kunnen en moeten we met twee handen grijpen. We hebben toch geen keus. We zullen wel een goeie dag moeten hebben. Maar de voortekens zijn goed: de wedstrijd leeft enorm in de kleedkamer."

Met een mogelijk fatale afloop van het seizoen wil Thiebaut nog geen rekening houden. "Dat mag ook niet. Voor iedere speler van Lierse zou het een schande zijn om een degradatie op zijn palmares te moeten zetten. We worden hier ook veel aangesproken over de wedstrijd. In Lier leeft dat enorm. Na het vorige seizoen is dit seizoen dan ook een afknapper."

Zo ver zijn we echter nog niet, want in het slechtste geval hebben de Pallieters nog het vangnet van de testwedstrijden. "Ook daar wil ik nog niet aan denken. We hebben nog een kans om rechtstreeks het behoud te verzekeren. Niemand bij ons heeft ook zin in die testwedstrijden, maar als het moet, zal het moeten."

"Wesley had dat niet mogen doen"
Lierse werd nogal pijnlijk door Westerlo uit de beker geslingerd en die ontgoocheling lijkt nog niet verteerd. "Dat was inderdaad een heel zwaar te verteren moment. Onze eigen schuld ook, want we misten enkele levensgrote kansen en achteraan gaven we het te makkelijk weg. Een kwestie van concentratie en dat zou niet mogen."

En dan het delicate onderwerp, want vlak na de uitschakeling haalde Wesley Sonck zwaar uit naar zijn ploegmaats in de defensie. Thiebaut is heel voorzichtig: "Eigenlijk... had Wesley dat zeker niet mogen doen. Ik kan het moeilijk begrijpen. Zulke dingen moeten binnenskamer besproken worden."

"Nu goed, ik wil er niet te veel meer over zeggen. Wesley weet wat de kleedkamer er over denkt. Maar ik wil er wel aan toevoegen dat ik zoiets nooit zou doen. De missers vooraan waren even erg als de fouten achteraan."

"Meer in eigen zestien dan in die van tegenstrever"
Vooraan komt Thiebaut blijkbaar niet meer aan de bak. Hij werd twee rijen achteruit gehaald dit seizoen en moet nu als verdedigende middenvelder door het leven. "Een heel ander gevoel. Ik heb heel mijn leven in de zestien van de tegenstander gespeeld. Nu sta ik praktisch in die van ons", lacht de lange Assenaar. "Of ik nog terugkeer naar de spits? Ik hoop het, want het is nog altijd mijn beste positie. En ik ben ook nog niet afgeschreven hé. Ik ben nog steeds topfit en heel ambitieus. Ik heb wel nog wat jaartjes te gaan."

"Als ik op training een paar balletjes binnentrap, geeft dat nog steeds een goed gevoel. Ik wil gerust spelen waar de trainer me zet, maar ik mag toch nog een voorkeur hebben. Het is nog steeds aanpassen om met zoveel ploegmaats voor me te spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties