Cruijff: "Ik hoef geen jassie aan"

Cruijff: "Ik hoef geen jassie aan"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Johan Cruijff heeft het hele Ajax-bestuur er toe gebracht dat ze ontslag namen. Toch heeft de coryfee van de Amsterdammers zelf geen zin een bestuursfunctie.

"Nogmaals, ik hoef geen jassie aan", zegt Cruijff in De Telegraaf. "Bij Barcelona heb ik prima gewerkt. Eerst met Frank Rijkaard en later met Guardiola. Daar hoef je geen voorzitter voor te zijn. Een functie in de raad van commissarissen? Zou kunnen, maar ik ga daar niet over."

"Zegt het bestuur dat we harde taal hebben gebruikt? Ik weet nergens van. Of Coronel dan liegt? Ik weet het niet. Wij zijn geen vergadertypes, maar zo gaan wij niet met mensen om. We zijn altijd eerlijk en recht door zee. Wij willen het plan op onze manier uitvoeren en hebben dat recht-voor-zijn-raap gezegd. Maar als je iets wil veranderen, dan moet je soms harde beslissingen nemen."

Dat het volledige bestuur ontslag nam, zit hem wel niet lekker. "Het is nooit leuk als ereleden als Uri Coronel opstappen. Maar dat is hun probleem. Ik heb niets te maken met de organisatie bij de club. Ik ben vooraf ook niet geïnformeerd over deze stap."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties