Dekelver: "Dit zijn de matchen waar je het voor doet"

Dekelver: "Dit zijn de matchen waar je het voor doet"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dieter Dekelver is één van de twee spelers die bij Westerlo ooit al een bekerfinale heeft meegemaakt. Vanavond moeten de kempenzonen voorbij Cercle Brugge geraken om een plaats in de finale. En daarbij wordt gerekend op sluipmoordenaar Dieter Dekelver.

"We zijn elkaar waard. Dat bleek niet alleen in de heenmatch, maar ook in de competitie", aldus Dekelver in Het Nieuwsblad. "We moeten volle bak gaan. Dit zijn de wedstrijden waarvoor je het doet. Ze bepalen je carrière en kunnen die dat tikkeltje extra geven. Bij een bespreking verwijst de trainer nog wel eens naar mij of Delen of Deelkens: vraag aan die jongens maar eens hoe mooi zo'n finale is."

Dekelver maakt al heel zijn carrière goals, maar is niet altijd even gewardeerd. "Die 73 goals: dat is niet slecht, hè. Zeker niet als je ziet voor welke ploegen ik gespeeld heb. Ik krijg vaak de vraag of ik een onderschatte speler ben. Tja. Misschien wel. Maar ik vind het zeker niet jammer dat ik niet zo bekend ben. Op tv komen, is niet mijn favoriete bezigheid. Ik draai al tien jaar mee als prof, ik haal mijn plezier daaruit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties