Broos: "Ik mik op Anderlecht of Standard"

Broos: "Ik mik op Anderlecht of Standard"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hugo Broos moet met Zulte Waregem nog play-off II doorspartelen. Hij kijkt echter geboeid naar de ontwikkelingen in play-off I waar hij twee grote titelkandidaten ziet.

"Ik ben al drie keer van gedacht veranderd in drie weken tijd. Op dit moment heb je een heel goed Standard: een moderne ploeg met veel snelheid en kracht. Te vergelijken met de kampioensploeg van twee jaar geleden", legt Broos uit in HLN.

Het verschil met vorig seizoen bij Standard zit volgens hem bij één speler. "Ik noem Van Damme. Met zijn kracht en drive is hij de missing link die Standard nodig had. Hij is de locomotief waar de rest hun wagonnetje aan hangt. Dat was ook zo bij Anderlecht. Daar trok hij ook iedereen mee."

Magie in Brussel
"Anderlecht heeft Van Damme nooit vervangen. Om tegen Westerlo, Charleroi en Zulte Waregem te winnen, was er genoeg kwaliteit, maar in de topmatchen was er geen overschot. Nu Boussoufa weg is, is het nog een stuk moeilijker geworden."

Maar Anderlecht doet wel mee voor de titel. "Dat wel. Gewoon omdat Anderlecht Anderlecht blijft. De kritiek die ze kregen is terecht, maar ik heb er ook mee gelachen. Op het moment dat het water daar aan de lippen komt, dan komt er een kracht naar boven die het hele spel bij mekaar pakt en dan gebeurt er iets magisch. Ik kan dat niet verklaren, maar dan staat de club plots recht. Dat zit in die cultuur. Het zou me niet verbazen als Anderlecht kampioen speelt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties