Simaeys: "Te licht voor een strafschop"

Steurbaut Kersten
| 55 reacties
Simaeys: "Te licht voor een strafschop"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het sleutelmoment in de wedstrijd was de strafschopfase tussen Jeroen Simaeys en Elyaniv Barda. De Limburgse verdediger van Club Brugge vond de beslissing van scheidsrechter Peter Vervecken te zwaar.

Elyaniv Barda versierde in het begin van de tweede helft een strafschop na een licht contact van Jeroen Simaeys. “Te licht voor een strafschop”, oordeelt de Brugse verdediger.

“Er is een heel licht contact”, geeft Simaeys, die zijn hand op de schouder van de Israëliër legde, toe. “Maar te licht om de bal op de stip te leggen. De vallende ziekte van Barda? Iedereen weet hoe hij reageert, maar het is nu gebeurd en heeft nog weinig zin om erover te blijven zeuren.”

De strafschop was wel een sleutelmoment in de wedstrijd. “Jammer dat de wedstrijd beslist moet worden op zo’n twijfelachtige manier, al was Racing Genk op dat moment wel de betere ploeg. Beide teams hadden goede momenten tijdens de wedstrijd. Zij hebben daarvan geprofiteerd, wij niet.”

De kloof met Racing Genk bedraagt nu zes punten. Is de titel nog mogelijk? “Er moeten nog zes matchen gespeeld worden”, rekent Simaeys. “Er kan nog veel gebeuren. Zowel positief als negatief, maar laten we van het eerste uitgaan.”

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties