Jacobs: "Een foute beslissing van de ref kan titelstrijd beslissen"

Fabian Morren
| 41 reacties
Jacobs: "Een foute beslissing van de ref kan titelstrijd beslissen"
Foto: © SC

Ariël Jacobs had gisteren op de persconferentie er geen probleem mee om op alle vragen een antwoord te geven. Zondag wacht Club. De trainer van Anderlecht hoopt op een revanche, na de nederlaag van enkele weken geleden in Brugge.

"Donderdag heb ik de spelers toegesproken: '3-0, dat kunnen jullie niet laten gebeuren, ik vraag een reactie.' Ik ga niet ontkennen dat zó een zware nederlaag bij een rechtstreekse concurrent een slag op ons hoofd betekende", aldus Jacobs tegenover de kranten. "Zondag spelen we thuis, en we komen uit een sterke mentale en fysieke prestatie op Lokeren, ik verwacht dus iets."

Jacobs is opvallend positief over de play-offs. "Je krijgt allemaal topmatchen, er is een grote vorm van onzekerheid, met een enorme concurrentiestrijd die de mentale en fysieke voorbereiding stimuleert. Ook voor het publiek is het zeer leuk. Dan moet je stellen dat play-off I een sportief pluspunt is. De kleine dingen zullen de doorslag geven. Een gemiste penalty, een keeper die onder een bal gaat..."

Of beslist een fout van de scheidsrechter over de titel? "Dat kan ook", knikt Jacobs bevestigend. "Ik bedoel dat niet slecht, het zijn óók maar mensen. Mij zul je nooit horen klagen over al dan niet buitenspel, want ik begrijp de moeilijkheidsgraad daarvan - ik zeg maar iets: dan heb je een speler die met zijn trouwring buitenspel staat, maar eigenlijk al gescheiden is; wat is het dan?"

"Ik vrees wél situaties zoals die op Lokeren, waar de vierde ref mij zegt: 'Je hebt gelijk, het was geen corner', maar de scheidsrechter die wél toekent. Dezelfde situaties worden niet door alle refs op dezelfde manier gesanctioneerd. Dus ja, gezien de kleine verschillen kan de titel beslist worden door een betwistbare scheidsrechterlijke beslissing."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties