Lukaku: "Er gebeurde dit seizoen altijd wel iets"

Lukaku: "Er gebeurde dit seizoen altijd wel iets"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Romelu Lukaku speelde op een eilandje in Sclessin. De aansluiting van het middenveld was nihil. De jonge spits was duidelijk geagiteerd, maar had zijn lesje goed geleerd.

"Ik ben zeer ontgoocheld. Ik ben steeds in de titel blijven geloven. Als je dan weet dat het allemaal voorbij is, blijft dat toch op je drukken. Het was het verhaal van heel het seizoen: op cruciale momenten ontbreken we belangrijke spelers", doelde Lukaku op Lucas Biglia. "Hij heeft de nodige ervaring om op zo'n momenten ons op sleeptouw te nemen."

De derde plaats is voor Lukaku enkel een troostprijs. "Ik probeer altijd zo hoog mogelijk te kijken. Anderlecht moet altijd voor plaats één of twee vechten. Dit is echt klote... Ik wil het niet als excuus gebruiken, maar de pech die we dit seizoen hadden, is echt ongelooflijk voor woorden. Altijd waren er wel belangrijke geblesseerden. Op elk moment dat we er weer in gingen geloven, gebeurde er wel iets."

Dat het zijn voorlaatste wedstrijd voor Sporting kan geweest zijn, wou hij zeker niet gezegd hebben. "Waarom? Ik heb nog een contract tot 2015. Over een transfer moet je niet bij mij zijn. Dat regelen mijn vader en mijn manager."

Ook over de play-offs wou de tactvolle jonge spits nog iets kwijt. "Standard is aan deze play-offs begonnen met wat normaal gezien een onoverbrugbare achterstand moest zijn. Dat ze nu voor de titel spelen, is toch iets dat doet nadenken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties