Mexico wint, Argentinië zwaar onderuit

Woensdag stonden er een aantal oefeninterlands op het programma. Mexico nam het in het Amerikaanse Denver op tegen Nieuw-Zeeland. Nog voor de rust stond de 3-0 -eindstand al op het scorebord. Nigeria versloeg in eigen land Argentinië.

Zondag gaat de Gold Cup, het tweejaarlijkse landentoernooi van de CONCACAF, van start in Dallas. Mexico speelde woensdag haar laatste voorbereidingswedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. Tottenham-aanvaller Geovani Dos Santos was de grote man bij de Mexicanen door twee doelpunten voor zijn rekening te nemen. Aldo De Nigris scoorde de derde treffer.

Mexico verdedigt zijn titel op de Gold Cup.

Nigeria-Argentinië 4-1
Nigeria nam het woensdag op tegen Argentinië, dat zonder Lionel Messi, Gonzalo Higuain en Carlos Tévez aantrad. Het Afrikaans land ging met een 3-0-voorsprong de rust in.  Ikechukwu Uche was tweemaal trefzker en Victor Obinna tekende voor het derde doelpunt.

Kort na de rust liep Nigeria via Emanuel Emunike uit naar 4-0. Argentinië kon pas in de slotfase de eer redden.  Mauro Boselli faalde niet vanaf de strafschopstip.