Zimling: "Nog viertal wedstrijden en we zullen klaar zijn"

Zimling: "Nog viertal wedstrijden en we zullen klaar zijn"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Niki Zimling heeft zich het Brugse huishouden heel vlug eigen gemaakt. De Deense middenvelder heeft absoluut geen aanpassingsperiode nodig gehad en liep ook op de oefenstage in Koksijde rond als een oudgediende.

Dat Zimling zich bijna perfect in het Nederlands kan uitdrukken is natuurlijk mooi meegenomen. Ongelooflijk hoe de middenvelder zich in een jaartje Nederland de taal eigen heeft gemaakt. "Toen ik in Italië speelde (bij Udinese nvdr.) moest ik ook vlug de taal leren, want daar sprak niemand Engels. In Nederland ging het ook vlot om de voertaal beet te hebben. En nu wil ik ook aan Frans beginnen", imponeerde Zimling Voetbalkrant.com met zijn talenknobbel.

Voor Zimling is het verschil tussen NEC en Club vrij groot. "Alles gaat er hier professioneler aan toe. Alles is ook beter geregeld. Club Brugge is duidelijk een heel grote club. Dat zie je ook tijdens de oefenwedstrijden. Het aantal supporters dat ons komt aanmoedigen, is ongelooflijk. Bij NEC was er tijdens de thuiswedstrijden ook altijd een vol huis, maar dit is nog iets anders", grijnsde de 26-jarige verdedigende middenvelder.

De oefenstage verloopt op rolletjes voor blauw-zwart. "Wij spelen momenteel goed voetbal. Geen lange bal, maar een passing-game. Er moeten wel tien nieuwe spelers ingepast worden en dat vraagt tijd. Geef ons echter nog een viertal wedstrijden en we zullen er staan."

Zimling heeft een duidelijk doel. "Ik wil beter worden bij Club. En deze groep heeft alle kwaliteiten om mij naar een hoger niveau te tillen. Waaraan er dan nog gewerkt moet worden? Ik kan op alle vlakken nog beter worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties