Blackburn Rovers: opnieuw een stap in de goede richting?

Kevin Pieters
| 1 reacties
Blackburn Rovers: opnieuw een stap in de goede richting?

Op 13 augustus start de Engelse Premier League. Voetbalkrant werpt de volgende dagen een blik op de teams in de Engelse hoogste divisie. Transfernieuws, verwachtingen en algemene weetjes zullen de revue passeren. Vandaag nemen we Blackburn Rovers onder de loep.

Korte voorstelling

Blackburn Rovers, een club uit Lancashire met Ewood Park als thuisbasis, eindigde vorig seizoen op een teleurstellende 15de plaats in de Premier League. De club is opgericht in 1875 en de huidige trainer is Steve Keane. In 2010 kwam de Engelse club in handen van een Indische investeerdersgroep, Venky's London Limited. Voor de fans zijn wedstrijden tegen Burnley, gekend als de East Lancashire Derby, Bolton en manchester United zwaar beladen duels. Alan Shearer is één van de meest bekende oud-spelers van de Rovers.

Spelers

Vorig seizoen werd de 31-jarge Paul Robinson uitgeroepen tot speler van het jaar bij Blackburn. De doelman is sinds 2008 een vaste waarde onder de lat, maar kon niet beletten dat de Rovers het seizoen afsloten met een negatief doelpuntensaldo. Verantwoordelijk voor het maken van doelpunten zijn David Hoillet, de Kroaat Nikola Kalinic en Jason Roberts. Individueel waren ze slechts goed voor om en bij de 5 doelpunten. Op het middenveld kan Blackburn rekenen op de creativiteit van Morten Gamst Pedersen. De Noor was goed voor 6 assists en 4 doelpunten.

Transfers

Dat aanvallend het schoentje wringt voor trainer Keane blijkt uit de meest recente transfer. David Goodwillie komt over van Dundee Utd en Mariano Pavone verlaat River Plate voor een Engels avontuur. Op het middenveld is Radosav Petrovic zeker een aanwinst. De Serviër komt over van Partizan en heeft heel wat Europese ervaring opgedaan de laatste jaren.

Bij de vertrekkers is er slecht één naam die er bovenuit schiet: het vertrek van Phil Jones naar Manchester United voor een bedrag van bijna 20 miljoen euro. De Engelse verdediger zal zomaar niet vervangen kunnen worden. Aan Ryan Nelsen, de huidige kapitein en centrale verdediger, om de verdediging verder op sleeptouw te nemen.

Verwachtingen

Van de ploegen die vorig seizoen onderaan het klassement bengelden, zou Blackburn Rovers wel eens de meeste vorderingen kunnen maken in het nieuwe seizoen. Zowel op het middenveld als in de aanval lijkt de nodige versterking binnen te zijn gehaald. Enkel de verdediging zal het mogelijks opnieuw zwaar te verduren krijgen. Een 10de plek, zoals twee seizoenen geleden, zou opnieuw een stap in de goede richting zijn, maar of dit een haalbare kaart is, is de hamvraag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties