Jonas De Roeck opent met gelijkspel in Bundesliga

Fabian Morren
| 14 reacties

Jonas De Roeck heeft zijn eerste wedstrijd met Augsburg in de Bundesliga niet kunnen winnen. Tegen Freiburg werd het 2-2.

Augsburg wordt getipt als de voornaamste degradatiekandidaat. De promovendus wist zich vanwege de beperkte financiële middelen nauwelijks te versterken. Jonas De Roeck, vorig seizoen regelmatig niet in de basis, stond wel aan de aftrap tegen Freiburg.

De Roeck zag hoe Papiss Cissé de bezoekers kort na de rust op voorsprong bracht. Tien minuten later stelde Sascha Mölders al opnieuw gelijk. Maar dankzij Cedric Makiadi stond Freiburg twee minuten later opnieuw op voorsprong. Opneiuw Mölders zorgde negen minuten voor affluiten voor de gelijkmaker.

Schalke hard onderuit
Schalke 04 begon met een valse noot aan het seizoen. De ploeg uit Gelsenkirchen verloor met 3-0 in de vernieuwde Mercedes-Benz Arena van Stuttgart. In een kansarme eerste helft opende Cacau na 37 minuten de score. Nadat een hoekschop werd verlengd, kopte de spits van dichtbij binnen.

Kort na de rust werd het 2-0. Martin Hanrik, die voor de rust nog een grote kans miste, werd vrijgelaten en profiteerde optimaal. In de slotminuut toonde invaller Shinji Okazaki zijn klasse. De Japanse aanwinst trapte heerlijk in de verste hoek binnen.

Werder Bremen kende een zeer slecht seizoen en wil in deze jaargang beter doen. Het begon alvast goed, met een 2-0-zege tegen Kaiserslautern. Wolfsburg haalde flink uit bij FC Köln (0-3), onder meer dankzij twee doelpunten van Helmer. Hannover versloeg het Hoffenheim van Koen Casteels met 2-1.