Reactie Bob Peeters: "Spelers moeten teletekst de hele nacht opzetten"

Tomas Taecke
| 31 reacties
Bob Peeters: "Spelers moeten teletekst de hele nacht opzetten"
Foto: © SC

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Cercle is voor het eerst in 49 jaar alleen leider in de Belgische competitie. Een gelukkige Bob Peeters looft op de persconferentie zijn jonge spelersgroep en benadrukt dat de leidersplaats even gevierd mag worden.

"De laatste 25 minuten waren we lijder met lange ij, nu zijn we leider met korte ei", is de Cercle-coach spitsvondig. "We wisten dat de eerste twintig minuten moeilijk gingen zijn na een vrij weekend en de warme weersomstandigheden. Toch hebben we de match een uur lang goed gecontroleerd en als Neto de kans op 3-0 afwerkt spreekt niemand nog over Beerschot. We verzuimden het af te maken op de counter en hebben na de aansluitingstreffer nog tot de slotminuut moeten zwoegen en bibberen", analyseert Peeters.

De trainer bejubelt de resultaten die zijn jonge spelersgroep tot dusver realiseerden: "Ik denk dat het vrij uniek is dat we met een centrumverdediging van 20-jarigen spelen", looft Peeters het duo Reis-Mertens. "Ook Rudy speelde vorig seizoen nog in derde klasse en speelt hier de pannen van het dak", gaat de coach verder over de matchwinnaar.

"Ik vertelde de spelers dat ze teletekst de hele nacht moeten opzetten", leert de tevreden trainer ons. "Ook een glaasje champagne is vandaag wel op zijn plaats. Vanaf dinsdag richten we ons op de match tegen Lierse die even moeilijk zal zijn. We zijn uiterst tevreden met de dertien punten, maar moeten niet te ver vooruit kijken", nuanceert Peeters. "Mensen praten over Play-off 1 maar laat ons eerst maar het behoud verzekeren, nadien kunnen we verder kijken", besluit de Cercle-coach op een nuchtere manier.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties