De Boer ziet in paintballen niet onmiddellijk de oplossing

Jim Bogaert
| 1 reacties
De Boer ziet in paintballen niet onmiddellijk de oplossing
Foto: © SC

Frank de Boer geeft toe dat Ajax een kater overhield aan het gelijkspel thuis tegen Feyenoord. “De kater van dat gelijkspel is er nog steeds wel”, aldus De Boer op de clubwebsite.

“Daarom is het goed dat we het resultaat van de Klassieker al binnen drie dagen kunnen rechtzetten in de bekerwedstrijd tegen Roda. We gaan dan ook met frisse moed naar Roda.”

In de groepssfeer verbeteren, ziet De Boer niet omiddellijk een oplossing voor de vorm waarin zijn team momenteel steekt. “We denken er over na om het groepsproces te bevorderen. Maar als je dan ineens gaat paintballen, prikken de spelers daar snel doorheen. Bovendien: aan het groepsproces ligt het helemaal niet. De homogeniteit binnen de groep is goed.”

Gisteren vond er een groepsgesprek plaats tussen de Ajax-spelers. “Dat was een goed en verhelderend gesprek waarbij iedereen zijn zegje kon doen. Laten we hopen dat het iets teweeg brengt zodat we de zaak weer op de rails krijgen. Het is moeilijk om een verklaring te zoeken waarom het niet loopt. We hebben dit seizoen immers ook wedstrijden gespeeld waarin we hebben laten zien dat we het wel kunnen.”

De Boer kan het niet laten ook nog eens over Janssen uit te wijden. “Ook toen Theo Janssen met de punt naar achter speelde, waren we goed. Tegen FC Twente, sc Heerenveen en Vitesse hebben we aardig tot goed gespeeld. Daarna is er alleen een kentering gekomen met heel veel gelijke spelen. Ook het spel liet te wensen over. We moeten er keihard aan werken om dat om te draaien. Het moet beter.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties