Groep D: Lyon andermaal gastheer voor Real

Tomas Taecke
| 1 reacties
Groep D: Lyon andermaal gastheer voor Real
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor de vierde maal in zes campagnes ontvangt het Franse Olympique Lyon het Spaanse Real Madrid. Lyon kan punten gebruiken, wil het zich niet laten verrassen door outsider Ajax in de groep.

Voor de derde opeenvolgende maal werden Lyon en Real Madrid dit seizoen aan elkaar gelinkt in de Champions League. De heenwedstrijd in de poule willen de Fransen snel vergeten: de Koninklijke liet niets heel van Lyon en won met 4-0.

Ondertussen is Gourcuff terug bij de Franse vice-leider en heeft ook de Braziliaanse Cris zijn plaats terug ingenomen centraal in de defensie.

Ajax - Dynamo Zagreb

De Amsterdammers mogen thuis tegen Zagreb geen steek laten vallen, willen ze hun kansen op de achtste finales gaaf houden. In Zagreb kende Ajax weinig problemen met zijn Kroatische opponent (0-2). Jan Vertonghen en Toby Alderweireld worden in de basiself verwacht.

Wil Zagreb nog een kans maken op de derde plaats die recht geeft op Europa League-voetbal, dan moet het in Amsterdam de volle buit meegraaien. Kwalificatie voor de volgende ronde in de Champions League is voor de Kroatische landskampioen waarschijnlijk iets te hoog gegrepen, met nog ontmoetingen tegen Lyon en Real in het verschiet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties