Toppers en floppers speeldag 12

Dirk Pieters
| 17 reacties
Toppers en floppers speeldag 12
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook op de twaalfde speeldag ging onze redactie op zoek naar de toppers en floppers van afgelopen weekend. De roep om hulpmiddelen werd nog duidelijker deze week, maar we kunnen deze er natuurlijk niet altijd in zetten. Daarom kozen we nu voor...

TOPPERS

Kevin De Bruyne: De middenvelder van Racing Genk liet afgelopen weekend zien waarom heel wat Europese clubs interesse tonen. De middenvelder maakte zowel met links als met rechts enorm mooie doelpunten. Was zonder twijfel de man van de match tegen Club Brugge. De Bruyne kreeg dan ook terecht zijn applausvervanging enkele minuten voor tijd.

Jeremy Serwy: Bij Zulte Waregem kon men afgelopen weekend genieten van Serwy. De middenvelder kreeg dit seizoen nog niet veel kansen, maar tegen Cercle Brugge liet hij zien dat hij kan voetballen. Het was de eerste keer dit seizoen dat hij langer dan 45 minuten op het veld mocht staan in de eerste ploeg en bedankte dat vertrouwen met enkele mooie acties.

Uitoverwinning KV Kortrijk: We vreesden dat het nooit meer ging lukken, maar de supporters van KV Kortrijk hebben kunnen vieren op de terugweg naar huis. Na veertien maanden wist KV Kortrijk eindelijk de drie punten opnieuw mee huiswaarts te nemen na een verplaatsing. Het moet een enorme opluchting zijn geweest voor de fans van de eersteklasser. Een 1-4 overwinning die nog lang in het geheugen zal blijven staan.   

FLOPPERS 

Colin Coosemans: De doelman van Club Brugge zit in een moeilijke periode en heeft het vooral dit seizoen lastig om zich te bewijzen. Tegen Racing Genk ging de goalie opnieuw niet vrijuit bij enkele tegentreffers. Dit seizoen stond Coosemans al meermaals ter discussie. Hoelang hij nog eerste doelman blijft valt af te wachten.

Ibrahima Sidibe: De spits van Beerschot kan behoorlijk nuttig zijn voor zijn ploeg, maar afgelopen weekend was dat absoluut niet het geval. De aanvaller was bijna negentig minuten ongelukkig in alles wat hij deed. Dat de spits negentig minuten mocht blijven staan van zijn trainer was vreemd.    

Karim Saidï: De verdediger van Lierse zag afgelopen weekend sterretjes tegen Anderlecht. Hij ging samen met zijn ploegmaats ten onder op het veld van paars-wit. Saidï heeft absoluut het meeste ervaring in de kern van Lierse, maar daar was weinig van te merken dit weekend.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties