Kurt Burgelman: "Daum-voetbal is triest"

Melissa Maes
| 227 reacties
Kurt Burgelman: "Daum-voetbal is triest"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Elke week laat onze redactie een bekende voetballiefhebber vooruitblikken op de komende speeldag in de Jupiler Pro League. Dit weekend is het de beurt aan Kurt Burgelman.

Kurt Burgelman had in 2003 met LoetseBollekeZoetse een hit te pakken met zijn groep Biezebaaze. De ‘stroprock’ was geboren en vooral in het Gentse blijft Burgelman een echte BG (Bekende Gentenaar). Het zal u dan ook niet verbazen dat de zanger een heftige AA Gent-supporter is.

“Ik heb de voetbalkriebels van mijn grootvader gekregen. In mijn familie zijn we allemaal fiere Gentenaars en dan ben je supporter van de ‘Gantoise’. Daar gaat ook het nummer ‘Nen echte Genteneire es nen Buffalo’ over. Het nummer werd niet op de radio gedraaid, maar alle plaatjes waren in geen tijd verkocht.”

“De pers rekent dit seizoen de Buffalo's tot titelkandidaat, maar de aanhang van blauw-wit is eerder een afwachtend publiek. We denken meer van: we zullen wel zien. Maar je moet toegeven, AA Gent brengt dit seizoen wel het schoonste voetbal in eerste klasse.”

“Het is wat anders dan dat triest Daum-voetbal en telkens winnen met één doelpuntje. Ik denk dan ook dat Club Brugge zondag gaat verliezen van OH Leuven. Ze gaan geen geluk blijven hebben met hun betonvoetbal.”

Racing Genk is landskampioen, maar dit seizoen draait het minder goed. “Ik had dat verwacht. Ik ben een grote fan van doelmannen en toen Thibaut Courtois vertrok, wist ik hoe laat het was. Het is nog een wonder dat ze Jelle Vossen en Kevin De Bruyne konden houden.”

“Ik hoop dat er dit weekend veel doelpunten gaan vallen, want daar kan ik van genieten. Maar anderzijds zie ik ook graag een knappe save.”

De prognose van Kurt Burgelman:

Cercle Brugge – AA Gent 1-2
Westerlo – Beerschot 0-2
Lierse – Kortrijk 1-1
Zulte Waregem – Bergen 2-2
STVV – KV Mechelen 3-3
Standard – Racing Genk 1-1
OH Leuven – Club Brugge 1-0
Anderlecht – Lokeren 1-1

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties