Francky Dury keert terug naar Essevee

Tomas Taecke
| 54 reacties
Francky Dury keert terug naar Essevee
Foto: © SC

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Zulte Waregem heeft Francky Dury aangesteld als opvolger van de ontslagen Darije Kalezic. De nieuwe hoofdtrainer geeft per direct zijn functie op bij de KBVB en tekent in Waregem een contract voor vijf jaar.

Tomas Taecke in Waregem

Francky Dury is de nieuwe coach van Zulte Waregem. De West-Vlaamse club stuurde eerder deze week Darije Kalezic de laan uit en haalt de succescoach van weleer terug naar de Gaverbeek. Dury stapt op als technisch directeur bij de Belgische voetbalbond, waar hij ook de Jonge Duivels onder zijn vleugels nam.

De 54-jarige trainer keert terug naar de oude stal, waar hij net geen twintig jaar aan het werk is geweest. In 2010 ruilde Dury zijn grote liefde voor AA Gent, waar hij maar één seizoen aan de slag was.

Zulte Waregem staat momenteel veertiende in de JPL met slechts drie punten meer dan hekkensluiter STVV en blijft daarmee ver onder de torenhoge verwachtingen van voor het seizoen. Francky Dury moet Essevee zo snel mogelijk uit de degradatiezone loodsen in de hoop verder een rustig seizoen te beleven aan de Gaverbeek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties