Interview Anderlecht onder druk: "Ik voel die niet"

Glenn Schrader
| 13 reacties
Anderlecht onder druk: "Ik voel die niet"
Foto: © SC

Anderlecht moet een 1-0 achterstand ophalen uit de heenwedstrijd. Ariël Jacobs beseft dat het vorige niet goed was en dat het op elk vlak beter moet. Toch leeft de hoop bij Anderlecht want net als AZ is het verschil tussen uit en thuis spelen immens.

Glenn Schrader in Anderlecht

Over de motivatie van de groep weet de coach duidelijk nog niets. “Ik heb nog niet met de groep gesproken. We spelen momenteel op twee fronten (de competitie en Europa League), waardoor ik de vorige dagen de wedstrijd tegen Westerlo heb besproken”, aldus Jacobs.

“We zijn vorige week wel diep ingegaan op wat er allemaal fout liep tegen AZ. Niet alleen de groep werd in vraag gesteld. Ik deed dat ook bij mezelf, maar je moet dan gewoon alle kritiek weerleggen”, zegt Jacobs.

Ook over de wedstrijd van vorige week was Jacobs niet tevreden. “Het kan tijdens een wedstrijd op één of twee dingen mislopen. Vorige week liep het echter op elk vlak mis. De enige meevaller na de wedstrijd was misschien het gevlijde eindresultaat”.

“Suarez kan voor de kentering zorgen”
Volgens Jacobs was het niet opstellen van Suarez mede de oorzaak voor het slechte resultaat. “Mati is een speler die veel scoort. Hij kan tijdens een wedstrijd voor de kentering zorgen en wat extra kwaliteit in de ploeg brengen”.

Zijn beslissing om hem niet op te stellen vond hij wel de juiste. “Achteraf kan je zoveel zeggen over die beslissing. Als we hem hadden opgesteld en hij uiteindelijk slecht speelde werd zijn aantreden als onnodig beschouwd. We hebben in onderling overleg besproken om hem niet een hele wedstrijd te laten spelen”, legt de coach uit.

Anderlecht zal zich na verlengingen misschien moeten opmaken voor penalty’s. Voor de coach staat dit weliswaar niet op de planning. “We hebben niet extra getraind op penalty’s. We houden daar geen rekening mee en trainen niet op onze sterke punten”, zei hij cynisch.

“Die 18 op 18 zullen ze niet op mijn grafzerk plaatsen”
Na de voorbije jaren te moeten leven hebben met de ontgoocheling van BATE Borisov en Partizan Belgrado mag Anderlecht zich eigenlijk geen nieuwe misstap permiteren tegen AZ. “Een resultaat zoals de 18 op 18 die we tijdens de groepsfases hebben behaald is helemaal niet belangrijk. Ze gaan mijn palmares niet op mijn grafzerk plaatsen en moeten ons daarop dus niet focussen. De volgende wedstrijden beginnen gewoon terug van nul. Ik ben ook niet bezig met de druk, die voel ik niet. De toekomst? Wat is dat? Morgen?"

“We moeten niet blijven stilstaan bij de slechte prestatie van vorige week. Ik zal mijn ploeg eerder aangeven wat we allemaal wel al hebben gedaan. Hoe we het vorig jaar tegen HSV bij een 3-1 achterstand het bijna terug goed hebben gemaakt bijvoorbeeld”, besluit Jacobs.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties