Lacombe: "Mbokani heeft met Anderlecht een goeie keuze gemaakt"

Glenn Schrader
| 2 reacties
Lacombe: "Mbokani heeft met Anderlecht een goeie keuze gemaakt"
Foto: © SC

Dieumerci Mbokani heeft dit seizoen bij Anderlecht al heel wat indruk gemaakt. Bij Monaco kon hij vorig seizoen met één doelpunt niet overtuigen. Guy Lacombe, de ex-trainer van Mbokani, is echter niet verrast dat de Congolees het momenteel zo goed doet.

Dieu heeft nog altijd het talent om ooit bij een grote Europese club te spelen”, beweert Lacombe. “Monaco was gewoon geen goeie keuze voor hem. Het mondaine leven is daar veel te gemakkelijk voor een jonge voetballer en dan stelt hij zichzelf niet meer in vraag”, legt de Fransman uit aan Het Nieuwsblad.

“Mbokani is bovendien een speler die passie en liefde moet voelen. In het stadion van Monaco speelde hij voor 2.000 toeschouwers en was de beleving rond de ploeg snel weg. Na drie maanden had ik dan ook begrepen dat Dieu een verloren ziel was”.

Deze zomer keerde de Congolees terug naar Anderlecht. “Gelukkig heeft hij met Anderlecht een goeie keuze gemaakt. Ze hebben daar voor Mbokani de middenweg gevonden tussen goeie afspraken en genoeg vrijheid”.

Mbokani zit in België ondertussen aan acht competitietreffers. In de Europese competities heeft hij echter nog niet zoveel kunnen scoren. Hij zit momenteel nog maar op één doelpunt, maar daar wil hij vanavond verandering in brengen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties