Interview Martens: "Verwacht agressief Anderlecht"

Martens: "Verwacht agressief Anderlecht"
Foto: © SC

Maarten Martens is fit voor de clash tegen zijn ex-club. De middenvelder van de Alkmaarders kent het huis heel goed en verwacht zich aan een warme avond. "Veel agressiever in elk geval", aldus Martens.

Johan Walckiers in Anderlecht

Martens sprak vorige week over een te veel aan respect bij Anderlecht. "Ze zullen nog steeds respect hebben na onze goede wedstrijd van vorige week, maar ik verwacht toch een ander Anderlecht", zei Martens. "Ik verwacht ze veel agressiever. Hun aanvallers zullen ook meer in een scorepositie komen."

"Ze weten echter ook dat als wij er één maken, zij drie keer moeten scoren. Ze zullen zich daar ook wel bewust van zijn", aldus de man die twaalf jaar versleet bij paars-wit. "Ik ben hier ooit nog naar één wedstrijd komen kijken na mijn vertrek, tegen Chelsea in de Champions League. Maar dat is nu toch ook al weer een paar jaar geleden. Het deed mij wel iets om hier weer binnen te rijden."

AZ kreeg zondag rammel van Utrecht. 3-0 werd het na een belabberde eerste helft van de jongens van Gertjan Verbeek. Zoiets willen ze absoluut vermijden in het Constant Vanden Stock-stadion. "De concentratie moet er vanaf het begin zijn. We moeten ons bewust zijn van onze taken en proberen ons spel te spelen."

Martens werd zondag gewisseld nadat hij zijn voet verdraaide. "Op zich is de blessure goed hersteld. Er komt echter nog een training aan en dan zullen we weten hoe het gevoel is", zei hij gisterennamiddag. "Ik voel me goed en dat is het belangrijkste."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties