Interview Daum: "Lierse heeft niets te verliezen"

Tomas Taecke
| 7 reacties
Daum: "Lierse heeft niets te verliezen"
Foto: © SC

Christoph Daum wil vlak voor de start van PO1 geen averij oplopen in de thuiswedstrijd tegen Lierse. De Duitse coach van blauw-zwart is waakzaam voor de tot PO2 veroordeelde Pallieters: "Lierse heeft niets meer te verliezen".

Tomas Taecke in Brugge

Daags voor de laatste wedstrijd in de reguliere competitie blikte Christoph Daum samen met de verzamelde pers vooruit op het treffen met Lierse SK. De veldheer wil met een uitstekende uitgangspositie PO1 aanvatten, maar beseft dat Club daarvoor andermaal diep zal moeten gaan.

"In de beker heeft Lierse laten zien wat het in zijn mars heeft", zag ook Daum. "In de competitie hadden wij het op hun veld trouwens ook behoorlijk lastig. Ze hebben een uitgebalanceerd team, dat niets meer te winnen of te verliezen heeft. Zonder druk kunnen zij de wedstrijd woensdag aanvangen, waarin ze op zoek gaan naar een stunt die voor dit soort clubs heel belangrijk zijn".

"We moeten vanaf de eerste minuut tonen dat er hier niets te rapen valt. Zowel met als zonder bal moeten we aanvallen vanaf het eerste fluitsignaal. We zullen diep moeten gaan om hen onder controle te houden, want als we Lierse laten voetballen dan zullen ze ook voetballen".

Carl Hoefkens en Victor Vazquez zijn er woensdag wegens schorsing niet bij. Ook de inzetbaarheid van Tom Hogli is op dit moment een vraagteken.

"Opnieuw moeten we links en rechts schuiven, wat in de wedstrijd even tijd kan kosten. De omstandigheden zijn niet optimaal, maar toch moeten we proberen zo sterk mogelijk voor de dag te komen. Dat is wat ik verlang van het team, binnen de mogelijkheden een perfecte prestatie afleveren", aldus Christoph Daum.

Later volgt een uitgebreid verslag van de persconferentie, waarin de coach van Club Brugge zich laat opmerken met enkele verrassende uitspraken over de titelstrijd met Anderlecht.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties