Interview Adesanya: "Prachtig debuut voor eigen publiek"

Melissa Maes
| 0 reacties
Adesanya: "Prachtig debuut voor eigen publiek"
Foto: © SC

Jason Adesanya stond afgelopen zondag voor het eerst aan de aftrap in een competitiewedstrijd. De achttienjarige spits bedankte trainer Chris Janssens voor het vertrouwen met een doelpunt. "Ik ben tevreden met mijn debuut voor eigen publiek."

Jason Adesanya dacht dat hij zondag droomde wanneer hij tien minuten voor rust Lierse op voorsprong bracht tegen Bergen. “Ik geloofde niet echt dat ik werkelijk had gescoord. Ik ben heel erg tevreden en ik wil ook de coach bedanken voor zijn vertrouwen in mij”, zegt de jeugdinternational aan onze redactie.

“Het is een prachtig debuut voor eigen publiek. Maar dat doelpunt heb ik ook te danken aan mijn ploegmaats, ik krijg heel vaak tips van die jongens. Mijn vorige invalbeurten hebben er ook voor gezorgd dat ik al met wat ervaring op het veld stond.”

Was Adesanya niet nerveus toen hij mocht starten? “Niet echt. De trainer had me zaterdag gezegd dat ik zondag in de basis stond tegen Bergen. Ik heb me dan ook enorm goed voorbereid voor die partij. Veel rusten en goed eten.”

Lierse trekt vanavond naar Club Brugge. “Ik zit alvast in de selectie, maar ik weet nog niet of ik nu ook zal mogen starten.” Voor de Pallieters ligt PO2 al een tijdje vast, maar de spelers lopen er niet warm voor.

“Ik vind het een vreemde formule. Ik heb toch liever een gewone competitie waarin je tegen iedereen twee keer speelt. De titel gaat naar de club met de meeste punten en de zakker is diegene met de minste punten.”

“Maar het is nu zo. Die play-offs zijn misschien voor jonge gasten zoals ik nog voordelig. We krijgen meer kansen van de trainer”, besluit Adesanya.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties