Interview De Smet: "Sint-Truiden zal wel winnen in Leuven"

Fabian Morren
| 1 reacties
De Smet: "Sint-Truiden zal wel winnen in Leuven"
Foto: © SC

Westerlo kon het voorbije weekend eindelijk nog eens vieren. De voorlaatste plaats vasthouden, is nu de opdracht. Het verschil tussen de 15ste en 16de plaats is erg groot, zo weet ook Stijn De Smet.

“Er staan nu veel finales op ons te wachten en de eerste hebben we alvast overleefd”, verwijst Stijn De Smet naar de 3-2-zege tegen Racing Genk. “Er is nog een lange weg te gaan en we zullen vooral hard moeten werken.”

“Met zo’n mentaliteit moet het lukken. Ik zag iedereen vechten voor elkaar. Super gewoon! De sfeer is overigens altijd goed gebleven in de kleedkamer. Dat is toch uitzonderlijk als je kijkt naar de situatie waarin we zitten.”

Westerlo trekt vanavond naar Bergen. Sint-Truiden moet naar OH Leuven. Westel moet minstens even goed doen als Sint-Truiden om de voorlaatste plek te behouden. “Ik ga er vanuit dat STVV wint in Leuven”, zegt De Smet. “Wij moeten dus ook winnen in Bergen.”

Het belang van die vijftiende plaats is groot. De club die niet laatste eindigt, begint aan de play-off III met een voorsprong van drie punten én mag drie keer thuis spelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties