Interview Jacobs: "Veel meer reactie moest ik iets zeggen zoals Daum"

Jacobs: "Veel meer reactie moest ik iets zeggen zoals Daum"
Foto: © SC

Vanavond werkt Anderlecht zijn laatste wedstrijd van de reguliere competitie af tegen Zulte Waregem. En het doel is duidelijk: "Die zes punten voorsprong moeten we vasthouden", aldus trainer Ariël Jacobs.

Johan Walckiers in Anderlecht

De wedstrijd tegen STVV deed immers weer de wenkbrauwen fronsen. Anderlecht was weer eens onherkenbaar op verplaatsing. "Bij de debriefing hebben we het daarover gehad", vertelde Jacobs. "Dat we weer eens punten verliezen, nu bij de voorlaatste in het klassement. En dan hadden we het zelfs nog niet gehad over het belabberde niveau in de tweede helft."

Jacobs kan echter ook relativeren. "We hebben nog steeds zes punten voorsprong. Dat wil zeggen dat we naast veel punten die we verloren tegen de kleinere ploegen, ook nog wel veel punten gepakt hebben. Het is nu de bedoeling om die zes punten vast te houden tot aan de play-offs."

Daarvoor moet wel nog Zulte Waregem thuis opzij geschoven worden. "Zij zitten in een heel andere situatie als wij. Hun punten worden terug op nul gezet, dus beginnen ze eigenlijk helemaal opnieuw. Dat kan twee kanten op: ofwel spelen ze bevrijd ofwel is er zo weinig druk dat ze het hen niet meer kan schelen."

Dit weekend liet Club Brugge-trainer Christoph Daum zich ontvallen dat hij er van uitgaat dat Anderlecht sowieso kampioen wordt. Een opmerkelijke uitspraak waar Ariël Jacobs niet veel op wou reageren. "Ik spreek me nooit uit over wat een collega zegt. Voor mij is dat krantenvulling", reageerde hij aanvankelijk."

Sowieso kampioen
Bij iets meer doorvragen, reageerde Jacobs dan toch: "Bij Anderlecht zijn we het gewoon dat we als grote favoriet worden vooruit geschoven. Dat Club en Gent zich als underdog willen manifesteren is dan ook niet abnormaal. En als ik nu zeg dat Club en Gent de favorieten zijn? Zo kunnen we bezig blijven. Maar inderdaad, moest ik zoiets zeggen zou er veel meer reactie komen. Net omdat dit Anderlecht is en wij hier meestal als favoriet worden vooruitgeschoven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties