Interview Jacobs: "Wasyl verloor in één moment alle geloofwaardigheid"

Jacobs: "Wasyl verloor in één moment alle geloofwaardigheid"
Foto: © SC

Anderlecht is nog steeds in de ban van het incident met Marcin Wasilewski en Peter Delorge van afgelopen weekend. Coach Ariël Jacobs veroordeelt de actie van de Pool scherp: "Alle geloofwaardigheid die Marcin opbouwde is in één klap weg", aldus de paars-witte coach.

Johan Walckiers in Anderlecht

Gespreksonderwerp nummer 1, zo kan je het wel noemen, de slag die Marcin Wasilewski dit weekend uitdeelde aan Peter Delorge van STVV. Alle media staan er vol van, maar de rechtsachter is niet bezig met die polemiek. "Hij leest nog minder kranten dan ik, dus is hij daar weinig mee bezig", aldus Jacobs. "Ik heb er maandagmorgen wel met hem over gesproken en hij is zich heel bewust van zijn schuld. Hij zocht geen excuses en pleitte schuldig, zelfs tegen mij onder vier ogen. Hij neemt de verantwoordelijkheid volledig op zich."

"Hij vertelde me dat het nooit zijn bedoeling was om de speler te blesseren. Maar natuurlijk heeft Marcin het nadeel dat zijn naam al veel in verband is gebracht met zulke zaken. Hij beseft dat hij veel werk en al zijn geloofwaardigheid in één klap teniet heeft gedaan. Of ik overweeg om hem te laten rusten? Aan hem moet ik dat niet vragen, want dan ken ik zijn antwoord. Als hij niet wilde spelen, zou hij dat allang gezegd hebben."

Jacobs vindt het vreemd dat de 'oude Wasyl' ineens terug was. "Nochtans speelde hij tot nu toe zeker geen slecht seizoen. Ik was ook blij te zien dat hij voor een verdediger weinig kaarten pakte. Vorig seizoen ging het nog veel met ups en downs, maar de muizenissen waren blijkbaar uit zijn hoofd en hij was tot rust gekomen, had ik de indruk."

De Brusselse trainer houdt er dan ook rekening mee dat zijn verdediger nog een schorsing boven het hoofd hangt. "Er spelen veel factoren in zijn nadeel: er zijn precedenten, hij heeft zijn naam tegen en als speler van Anderlecht zal hij een doelwit zijn." Met een goede advocaat zou Anderlecht de uitspraken van scheidsrechter Sam Loeman in twijfel kunnen trekken. Die zei achteraf dat hij de fase niet beoordeeld had. "Daar ga ik me niet over uitspreken", zei Jacobs. "Ik ken niets van al die procedures en wil dat ook niet kennen. Ik weet wel dat de speler en de club in dit geval in een verliezende positie zitten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties