Westerlo begint ondanks nederlaag met voorsprong aan PO III

Fabian Morren
| 2 reacties

Westerlo mag met een voorsprong van drie punten aan de play-off III beginnen. De Kempense club verloor met 2-1 bij Bergen, maar Sint-Truiden ging ook onderuit.

Voor Westerlo was de opdracht simpel. Een even goed resultaat halen als Sint-Truiden bij Oud-Heverlee Leuven. De Kempense club kende bovendien een droomstart. Al in de zevende  minuut opende Reynaldo de score. De Braziliaan omspeelde doelman Werner en legde het leer binnen.

Nadien nam Bergen de wedstrijd volledig in handen. De thuisploeg via Perbet en Sapina, maar scoren lukte aanvankelijk niet. Dat had onder meer te maken met een prima Glenn Verbauwhede. De doelman van Westerlo pakte uit met enkele puike reddingen, mar moest zich in het zicht van de rust toch twee keer in korte tijd gewonnen geven.

Eerst kopte Perbet na een voorzet van Sapina de gelijkmaker binnen. Twee minuten later strafte Ibou Sawaneh slecht uitverdedigen van Goor af: 2-1. Zo mocht Bergen toch nog met een verdiende voorsprong gaan rusten.

Na rust probeerde Westerlo nog wat aan de achterstand te doen, maar dat lukte niet. De ploeg van Jan Ceulemans, die al het hele seizoen geteisterd wordt door blessures, zag Shlomi Arbitman alweer uitvallen met een blessure. Gelukkig voor Westel verloor Sint-Truiden op hetzelfde moment ook bij Oud-Heverlee Leuven. Westerlo mag daardoor met een voorsprong van drie punten beginnen aan de play-off III. Bovendien speelt het ook drie keer van de vijf duels thuis.