Witsel wipt Defour uit Ligabeker

Melissa Maes
| 2 reacties

Benfica schakelde dinsdagavond FC Porto uit in de halve finale van de Taca de Liga, het tweede bekertoernooi van Portugal (3-2). Axel Witsel en Steven Defour speelden de volle negentig minuten.

Al in de vierde minuut kwam Benfica op voorsprong. Eliaquim Mangala verdedigde slecht uit, waardoor Bruno César Maxi Pereira kon vrijspelen en raak schoot. Enkele minuten  later stond het via Javi Garcia weer gelijk.

Porto was na die gelijkmaker de betere ploeg en kwam ook op voorsprong. Mangala maakte zijn fout uit de openingsfase goed, door uit een vrije trap van Joao Moutinho hard binnen te koppen. Benfica zette de achtervolging in en kort voor rust werd het weer gelijk dankzij Nolito.

In de tweede periode was het dan toch Benfica dat aan het langste eind trok. Oscar Cardozo werkte een klein kwartier voor tijd de 3-2 binnen en ditmaal slaagde Benfica er wel in om de voorsprong te behouden.

Titelhouder Benfica speelt op 14 april in de finale tegen de winnaar van de andere halve finale, die tussen Gil Vicente en Braga gaat.