Interview Daum: "Mijn volgende club is mijn gezin"

Tomas Taecke
| 8 reacties
Daum: "Mijn volgende club is mijn gezin"
Foto: © SC

Zichtbaar geëmotioneerd gaf Christoph Daum vrijdagavond tekst en uitleg bij zijn nakende vertrek. De Duitse coach van blauw-zwart beweert dat hij geen enkel contact heeft met een andere club en zijn gezin de enige reden is van zijn vertrek.

Tomas Taecke in Brugge

Eén dag nadat Christoph Daum zijn spelersgroep heeft ingelicht over zijn vertrek, sprak hij de verzamelde pers onder de Westtribune van het Jan Breydelstadion toe. Geflankeerd door voorzitter Verhaeghe en manager Mannaert gaf hij meer uitleg bij zijn onderling ontbonden contract.

"Als trainer ben ik dit seizoen tweede geworden, nu wil ik als vader en echtgenoot op de eerste plaats eindigen", legde Christoph Daum uit. "Zeven maanden lang ben ik fulltime met dit werk bezig geweest. Ik heb de voorzitter meegedeeld dat ik dit niet langer kan opbrengen, terwijl de club dit wel nodig heeft. Iemand moet als trainer dag en nacht met Club Brugge bezig zijn en dat kan ik helaas niet langer doen. Uit respect voor de club ben ik hierin eerlijk geweest".

"Natuurlijk is het allesbehalve eenvoudig om dit alles achter mij te laten", ging Daum verder. "Ik tracht mezelf onder controle te houden, want alles wat ik hier heb meegemaakt is werkelijk fantastisch. Ik heb een goeie relatie met alles en iedereen, de spelers zijn als het ware mijn zonen. Ik heb hen gezegd dat ze mij altijd mogen bellen of dat we zelfs een meeting kunnen beleggen. Ik heb deel uitgemaakt van deze blauw-zwarte familie en dat draag je uiteindelijk voor altijd met je mee".

"Vooraleer ik vertrek moet ik de twaalfde man bedanken, die een heel belangrijke rol heeft gespeeld. Ook de medische staf, die de klok rond gewerkt heeft, of de team managers. Ik kan moeilijk onder woorden brengen hoe dankbaar ik iedereen ben".

Ondertussen gonst het van de geruchten wat betreft de volgende job van Christoph Daum. Eerder werd hij gelinkt aan Köln en Hertha BSC, terwijl ook Besiktas naar verluidt de coach wil binnenhalen.

"Kijk, ik heb geen enkel gesprek gehad. Niemand heeft mij gecontacteerd, er zijn enkel speculaties. Mijn volgende club is mijn gezin. Ik kijk daar enorm naar uit, in de toekomst zien we dan wel. Club Brugge mag mij altijd om hulp of advies vragen. Voor eender welke coach is het een enorme eer om voor deze club te mogen werken", aldus een aangeslagen Christoph Daum.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties