Arsenal naar CL, Bolton naar The Championship

Sam Soetaers
| 3 reacties
Arsenal naar CL, Bolton naar The Championship
Foto: © SC

Arsenal heeft zich op de laatste speeldag nog een plaatsje in de groepsfase van de Champions League weten te veroveren. Bolton degradeert naar The Championship.

Arsenal won met 2-3 van West Brom. Benayoun, Santos en Koscielny scoorden voor Arsenal. Opvallend is dat doelman Fülöp bij alle drie de doelpunten in de fout ging. Arsenal is door die zege zeker van deelname aan de groepsfase van de Champions League.

Tottenham won met 2-0 van Fulham. Adebayor en Defoe tekenden voor de doelpunten. Door die zege is Tottenham zeker van de vierde plaats, maar nog niet zeker van deelname aan de Champions League, waar die vierde plaats normaal recht op geeft. Als Chelsea de finale van de Champions League winnen, nemen zij de plaats in van The Spurs. In dat geval moet Tottenham vrede nemen met deelname aan de Europaleague.

Bolton degradeert naar The Championship. Het kon nog de degradatie afwenden als het zelf won van Stoke en QPR ging verliezen bij Manchester City. Bolton speelde gelijk tegen Stoke waardoor het nog degradeert.

Overige uitslagen:
Everton - Newcastle 3-1
Norwich - Aston Villa 2-1
Swansea - Liverpool 1-0
Wigan - Wolverhampton 3-2
Sunderland - Manchester City 0-1

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties