Oudenaarde ronde verder na adembenemend slot

carol Vander Cruyssen
| 6 reacties

Oudenaarde zag in de terugwedstrijd eindronde tweede klasse een kwartier voor affluiten zijn schaapjes op het droge, maar in een dolle slotfase was het toch nog pompen of verzuipen. Virton en Centre zijn de andere winnaars. Volgende speeldag komt tweedeklasser Tienen er bij in de halve finales.

Oudenaarde trok met een 2-1 bonus richting Noorderkempen. Tegenstander Hoogstraten is echter een team dat vlot de weg vindt naar doel. In een evenwichtige eerste helft viel er echter weinig te beleven. De ploeg van Stefan Leleu hield alles vrij goed onder controle. Op het kwartier was Hoogstraten wel dicht bij een doelpunt, toen een afgeweken schot van Mathyssen op de kruising belandde. De rebound werd door Fockaert over gekopt. Op slag van rust zorgden de bezoekers voor gevaar. Meyvis devieerde een gevaarlijke voorzet van Ben Ahmed bijna in eigen doel en thuisdoelman Van Bael redde knap in hoekschop, oog in oog met Vervaecke. Nadat Vervaecke bij aanvang van de tweede helft een reuzenkans miste, zette Ludwin Van Nieuwenhuyze de Oost-Vlamingen op weg naar de volgende ronde. Hij verzilverde een assist van Ben Ahmed. Toen diezelfde speler even later Vervaecke de 0-2 aanbood, leek het over en uit voor Hoogstraten. Enkele wissels bij de bezoekers zorgde echter voor destabilisatie en de thuisploeg kwam een kwartier voor affluiten terug via Mathyssen. In de slotfase scoorde de thuisploeg 2 maal binnen de minuut. Roy Van der Linden en opnieuw Mathyssen zorgden voor de ommekeer en brachten Hoogstraten plots op een doelpunt van de kwalificatie. Oudenaarde herstelde zich en forceerde in de slotminuten op de counter nog enkele kansen. Het was uiteindelijk Schamp, die een assist van De Broyer verzilverde.

Doelpunten:

51’ 0-1 via Van Nieuwenhuyze

58’ 0-2 via Vervaecke

77’ 1-2 via Mathyssen

83’ 2-2 via Roy Van Der Linden

84’ 3-2 via Mathyssen

90+2’ 3-3 via Schamp

Gele kaarten: voor De Jonckheere (O) en Glenn Van der Linden (H)

Donderdag halve finales

De Oost-Vlamingen mogen komende donderdag naar Virton voor de heenmatch van de halve finale. De grensploeg haalde het verrassend op het veld van Woluwe-Zaventem met 2-3, nadat de heenmatch op 1-1 was geëindigd. De andere halve finale gaat tussen La Louvière-Centre en de barragist uit tweede klasse: KV Tienen. Centre had aan een doelpuntenloos gelijkspel bij Bocholt genoeg om een ronde verder gaan. Ondanks enkele uitstekende kansen, slaagden de Bocholters er niet in om te scoren. Centre had in eigen huis gewonnen van de Limburgers met 2-1. Opmerkelijk is dat alle ploegen uit 3de B werden uitgeschakeld door de ploegen uit 3de A