Club Brugge lonkt naar Filip Daems

Tomas Taecke
| 98 reacties
Club Brugge lonkt naar Filip Daems
Foto: © SC

Blauw-zwart stelt alles in het werk om Filip Daems naar Brugge te lokken. Een gerucht dat door de aanvoerder van Gladbach en zijn zaakwaarnemer niet bevestigd maar ook niet ontkend wordt.

Onze redactie weet dat Club Brugge Filip Daems maar al te graag op de loonlijst zou plaatsen. De 33-jarige verdediger ligt nog één seizoen onder contract bij Mönchengladbach, waar hij zich naar eigen zeggen uitstekend in zijn vel voelt. De zaakwaarnemer van Daems wil zich liever van elk commentaar onthouden, maar ontkent ook niet dat Club Brugge zich heeft gemeld voor zijn speler.

"Over een eventueel vertrek denk ik op dit moment echt niet na", vertelt Filip Daems aan onze redactie. "Ik voel me hier uitstekend en heb er net een prachtig seizoen opzitten. Ik heb bijna alles gespeeld en sta te popelen om de voorbereiding opnieuw aan te vatten".

Ronduit ontkennen dat Club Brugge geïnteresseerd is, doet de linksachter wel niet. 

"Ik heb een zaakwaarnemer die zich met dat soort dingen bezighoudt", pareert Daems de vraag. "Zeg nooit nooit natuurlijk, maar normaal blijf ik volgend seizoen in Mönchengladbach".

Veel redenen om de Bundesligaclub te verlaten zijn er voor de aanvoerder dan ook niet. Mönchengladbach eindigde knap vierde en mag zich straks proberen te plaatsen voor de Champions League.

"We hebben inderdaad een fantastisch seizoen gedraaid. Iedereen verwachtte dat we na Nieuwjaar een terugval zouden kennen, maar die is uitgebleven. De vierde plaats is uiteindelijk dubbel en dik verdiend. Straks spelen we de voorronde van de Champions League. Mocht dat foutlopen spelen we in ieder geval Europees tot in december".

Terwijl andere Belgische spelers in het buitenland doorgaans in de kijker staan, is de belangstelling voor Filip Daems en het sterk presterende Borussia Mönchengladbach eerder beperkt.

"Ik weet niet helemaal hoe dat gevolgd wordt in België, maar kan enkel maar beamen dat dit een fantastische club is. Het is een traditieclub met een enorme geschiedenis en supporters in heel Duitsland. Dat zegt op zich genoeg denk ik".

De afgelopen seizoenen speelde Daems aan de zijde van ex-Standard-verdediger Bonfim Dante. De Braziliaanse verdediger vertrekt straks naar Bayern München.

"Ik ben ervan overtuigd dat hij het ook daar zal maken", oordeelt Daems. "Het is een uitstekende, bikkelharde verdediger die zich hier fantastisch ontwikkeld heeft. Voetballend is hij heel sterk, iets wat Bayern wel kan gebruiken aangezien zij doorgaans het spel moeten maken".

"Zaterdag supporter ik trouwens voor Bayern München in de finale van de Champions League. Niet dat ik fan ben van die club (lacht), maar als een Duits team een finale speelt dan ga je er toch achterstaan".

Los van de interesse van Club Brugge weet Daems nog niet of hij zijn carrière in België, waar hij het voetbal op de voet volgt, of in Duitsland wil beëindigen.

"Ik ben nu 33 jaar maar denk daar absoluut nog niet over na. Ik voel me op dit moment heel goed, dat heeft er misschien wel veel mee te maken. Het voetbal in België volg ik nauwgezet, zeker wat er zich in de play-offs afspeelt. Een voorkeur voor een bepaalde club heb ik niet, al ben ik toch tevreden dat mijn ex-club Lierse zich gered heeft en hoop ik ook dat ze op termijn een stabiele eersteklasser kunnen worden".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties