Anderlecht onthult 'nieuwe look' van het stadion

Anderlecht onthult 'nieuwe look' van het stadion
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht heeft in recordtijd zijn stadion een nieuw kleedje gegeven. In twee maand tijd werden er nieuwe zitjes geïnstalleerd en werd vooral de (verouderde) binnenkant een opknapbeurt gegeven.

Anderlecht moest wel, want om Champions League te spelen voldeed het stadion niet meer. "We hebben een brief gekregen van de UEFA waarin alle punten stonden waaraan het stadion moest voldoen. Het is de bedoeling om hier de volgende jaren Champions League te spelen, dus hebben we dat ter harte genomen", aldus manager Herman Van Holsbeeck.

"Er was ook vraag naar meer en meer comfortabele VIP-plaatsen. Die mensen betalen toch wel heel wat geld en mogen dus wel wat comfortabeler zitten." De capaciteit van het stadion is er echter wel door gedaald. Waar vroeger nog ongeveer 25.000 mensen binnen konden, is dat nu nog maar 21.500. Wel zijn er 651 VIP-zetels geïnstalleerd. Achter de twee doelen is er een systeem geïnstalleerd dat de staanplaatsen (die nog mogen bij competitiematchen) transformeert in zitplaatsen (voor Europese wedstrijden).

Daarnaast kreeg ook de hopeloos verouderde perszaal een nieuwe bestemming. De oude ruimte werd benut om een nieuwe 'Legendary VIP' zaal van te maken.

Er moest wel plaats gemaakt worden en dus werd de perstribune ook verplaatst meer naar de hoek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties