OHL: het zal zwoegen en zweten worden

OHL: het zal zwoegen en zweten worden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

OH Leuven staat voor het seizoen van de waarheid. Vorig seizoen draaide de club een hele tijd mee in de middenmoot, maar op het einde van het seizoen kwam het water toch angstvallig dicht bij de lippen. Dat willen ze dit seizoen vermijden, maar of ze daar toe in staat zijn...

En daarvoor hebben ze grote kuis in de kern gehouden. Wat veel supporters niet begrepen was waarom Maxime Annys en Kenneth Van Goethem hun biezen moesten pakken. Ook de komst van Logan Bailly werd met gemengde gevoelens onthaald, want na het vertrek van Kaminski wilde men publiekslieveling Yves Lenaerts terug onder de lat zien. Met het aantrekken van Jonas De Roeck van Augsburg en Kenny Thompson (wel nog out door de gevolgen van een hersenvliesontsteking) werd wel een pak defensieve ervaring binnengehaald.

Aanvallend te kort?

Maar het lijkt ons allemaal wat te weinig om brokken te maken. De voorbereidingswedstrijden waren ook niet van die aard dat er algemeen gejuich op de banken weerklonk en trainer Ronny Van Geneugden trok zelfs al een paar keer aan de alarmbel. OHL lijkt vooral aanvallend nog te kort te komen na de blessure van Bjorn Ruytinx.

Alle hoop lijkt gesteld in de grillige Derick 'Chuka' Ogbu en de aangetrokken Ibou van Kortrijk. Die laatste is de voorbije seizoenen niet echt een toonbeeld van productiviteit geweest en van Chuka is geweten dat het een momentvoetballer is. Ook Jordan Remacle loopt er nog rond, maar gaan de Leuvenaars de flankspeler die naar Gent wil tegen zijn zin laten rondlopen? Trouwens, 'Jo' heeft al een doktersbriefje tot ergens einde juli ingediend om maar niet te hoeven meetrainen.

Op zoek naar geld

Momenteel is er geen geld meer voor handen om de aanvaller en middenvelder die Van Geneugden nog wil aan te trekken. De coach moet geduld uitoefenen tot er ofwel een sponsor gevonden wordt of Remacle verkocht wordt voor de gevraagde prijs. "Ik weet dat er versterkingen nodig zijn, maar daar beslist het bestuur over", reageerde Van Geneugden kort. Dat hij nog niet tevreden is met zijn selectie mag echter duidelijk zijn.

Onze prognose: 15de

Transfers:

IN: Kenny Thompson (Lierse), Christophe Verbist (Charleroi), Gunther Vanaudenaerde (Westerlo), Wout Bastiaens (Westerlo), Jonas De Roeck (Augsburg), Logan Bailly (Mönchengladbac), Ibou (Kortrijk)

UIT: Maxime Annys (STVV), Kenneth Van Goethem (?), Pieter Nys (?), Radek Dejmek (?), Floribert Ngalula (?), Lionel Gendarme (?) Ibrahim Salou (?), Tomasz Kaminski (terug naar Anderlecht)

Vermoedelijk basiselftal: Bailly - Vanaudenaerde, De Roeck, Raymaeckers, Weuts - Geraerts, Gislason, Van Goethem - Azevedo, Chuka, Ibou

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties