Interview Van Holsbeeck: "Slechts 10 of 15 Europese clubs kunnen Suarez betalen"

Van Holsbeeck: "Slechts 10 of 15 Europese clubs kunnen Suarez betalen"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Het dossier rond Matias Suarez lijkt volledig in een impasse te zitten. Manager Herman Van Holsbeeck is dan ook niet van plan hem zo maar te laten vertrekken: "Slechts tien of vijftien clubs in Europa kunnen betalen wat wij willen."

Johan Walckiers in Anderlecht

"Het is een heel gecompliceerd dossieer", aldus Van Holsbeeck. "Hij mag Anderlecht alleen verlaten bij een degelijk bod en dat is er momenteel niet. Alle clubs weten hoeveel Anderlecht van Matias Suarez wil krijgen. Anders is een transfer niet mogelijk."

Er zijn wel club geïnteresseerd, maar de vraagprijs (van om en bij de vijftien miljoen euro) is een struikelblok. "Er zijn verschillende clubs die interesse tonen, maar wat wij vragen, kunnen momenteel slechts tien à vijftien clubs in Europa betalen. Of het moet zijn dat het Oostblok-clubs zijn."

En daar ligt nu het punt, want Suarez had eerst aangegeven niet naar Rusland te willen trekken, maar lijkt zijn kar ondertussen toch al wat gekeerd te hebben. "Er is ook een verschil tussen bij Terek Grozny te gaan voetballen of bijvoorbeeld ergens in Moskou. De levensstandaard ligt daar veel hoger", aldus Van Holsbeeck. "Maar op dit moment is hij nog steeds een sleutelspeler van Anderlecht. En er is ook een termijn. We gaan geen sterkhouders meer laten vertrekken op drie dagen voor het sluiten van de transfermarkt, dat geldt ook voor Juhasz en Biglia."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties