Zebra's op zoek naar spelers en vooral ook rust

Zebra's op zoek naar spelers en vooral ook rust
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sporting Charleroi promoveerde vorig seizoen naar eerste klasse na één jaartje in het vagevuur van tweede. Maar zelfs toen was het nooit rustig bij de Carolo's. Het was een komen en gaan van trainers én de meest onstabiele factor is en blijft preses Abbas Bayat.

Over het transferbeleid van Charleroi kunnen we kort zijn: er is er tot nu toe nog geen. Inkomende transfers: nul. Zoiets als de aanvallende slagkracht die de Carolingers op dit moment tot hun beschikking hebben. Momenteel vertoeft er immers geen enkele aanvaller die naam waardig op Mambourg. De enige twee aanvallers die momenteel op de loonlijst staan zijn buiten strijd. Mory-Fallo Keita onderging een operatie terwijl ook Bison Gnohéré wegens een blessure aan de adductoren onbeschikbaar is.

Onrustig

Er was over weinig eensgezindheid, maar onze redactie was het wel over één zaak eens: Sporting Charleroi gaat een moeilijk seizoen tegemoet. In het 'Zwarte land' was het na de promotie allesbehalve peis en vree. Het duurde tot twee weken voor de competitiestart vooraleer er een nieuwe trainer gevonden was met Yannick Ferrera, de inkomende transfers lieten nog langer op zich wachten en ondertussen staan de supporters nog altijd op voet van oorlog met voorzitter Abbas Bayat die nu toch al een tijdje naar een overnemer voor de club zoekt. Volgens ons nu niet meteen de meest ideale voedingsbodem voor een rustig en probleemloos seizoen.

Onervaren

Om maar te zeggen dat Charleroi zonder twijfel een moeilijk seizoen tegemoet gaat. En dat onder leiding van Yannick Ferrera, een 32-jarige trainer zonder enige ervaring als hoofdcoach. "Ik weet dat het moeilijk gaat worden, maar dit was een kans die ik niet kon laten liggen", aldus Ferrera. "Bij Anderlecht werkte ik al met Romelu Lukaku, toch ook een grote naam, en die respecteerde me ook, ondanks mijn leeftijd." Hij is alvast gewaarschuwd: de voorbij zeven seizoenen zong geen enkele trainer in Charleroi het hele seizoen uit.

Onze prognose: 16de

Transfers: 

IN: Yannick Ferrera (trainer, Anderlecht)

UIT: Christopher Verbist (OHL), David ‘Dudu’ Biton (Standard), Matija Smrekar, Hermanni Vuorinen en ‘Leandro’ Almeida Borges (contract ontbonden), Moussa Gueye (FC Metz, Fra), Ivan Yagan (terug naar Lokeren OV), Thibaut Delplanck (Hoei), Stéphane Coqu (contract ontbonden), Quentin Becker (AFC Tubeke), Mehdi Khchab (Exc. Virton).

Vermoedelijk basiselftal: Mandanda - Martos, Bojovic, Dzinic, Vergerolle - Kage, Ederson, Kaya, Kumedor, Milicevic - Gnohere

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties