Interview Leekens: "Charleroi uit is aartsmoeilijk"

Tomas Taecke
| 78 reacties
Leekens: "Charleroi uit is aartsmoeilijk"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Georges Leekens heeft weinig tijd om na te kaarten over de Europese opdracht in Kopenhagen. Zaterdagmiddag wacht Club Brugge de verplaatsing naar Mambourg, een bijzonder lastige opdracht als we de coach van blauw-zwart moeten geloven.

Tomas Taecke in Brugge

Daags voor de eerste competitiewedstrijd buitenshuis sprak Georges Leekens de verzamelde pers toe in het Jan Breydelstadion. De coach van Club is op zijn hoede voor promovendus Sporting Charleroi en de trip naar Mambourg, waar men volgens de gewezen bondscoach zelden een gezondheidswandeling maakt.

"Ondanks de nederlaag in Mechelen is Charleroi een te duchten tegenstander", opent Leekens. "Uit onze scouting blijkt dat ze daar bijzonder enthousiast voor de dag kwamen en enkel bij standaardsituaties er slecht uitzagen. Charleroi uit of thuis, dat is een enorm verschil. Ik heb er zelf nog gewerkt en weet als geen ander hoe het voetbal daar leeft".

"Ik was liever enkele weken later naar Mambourg getrokken. Het publiek is nu nog bijzonde enthousiast, zaterdag zal wel blijken dat dit een verplaatsing is om u tegen te zeggen. Ondanks de zware verplaatsing naar Kopenhagen en de korte recuperatie, zullen we wel klaarstaan. Mentaal is het resultaat wel een opsteker, fysiek moeten we nog zien wie naweeën heeft van de partij".

Ondanks de onbeschikbaarheid van Zimling, Jorgensen en Stenman moet Leekens al vroeg op het seizoen bepaalde jongens ontgoochelen. De oefenmeester van Club begrijpt hun ontgoocheling, maar hoopt dat de spelers beseffen dat het teambelang ten alle tijde primeert.

"Spelers mogen ontgoocheld zijn, maar het individu moet zich vaak wegcijferen. Het teambelang primeert, enkel op die manier kunnen resultaten behaald worden. In de voetballerij kan het ook snel gaan, er komt altijd wel een kans. Als je de top wil bereiken, heb je concurrentie nodig. Desondanks is de sfeer gezond, net als de werking en de ambitie van deze club".

"Of we spelers zullen uitlenen? Op dit moment moet ik mij daar niet over uitlaten. Enkel de partijen tegen Charleroi en Kopenhagen zijn nu belangrijk. We hopen dat er niemand vertrekt, maar als het een win-win situatie betreft is een vertrek of uitleenbeurt van bepaalde spelers misschien aan de orde".

Eén van de Bruggelingen waar Leekens bijzonder tevreden over is, liet zich deze week van zijn beste kant zien. Jonathan Blondel woonde in de voormiddag de begrafenis van zijn grootvader bij en kwam 's avonds nog in actie in Kopenhagen.

"Puur fysisch en mentaal bekeken, mocht ik Joe eigenlijk nooit opstellen. Maar bij sommige spelers mag je wel een uitzondering maken. 'Joe' mocht zelf de beslissing nemen en mijn buikgevoel vertelde me dat hij klaar was. Uiteindelijk heeft hij een fantastische wedstrijd gespeeld en hun twee middenvelder uit de partij gehouden. Vergeet niet dat hij zes à zeven dagen niet had getraind. Reken daar nog de emotionele belasting bij".

In de marge van de puntendeling in Kopenhagen wilde Leekens nog iets kwijt over de voorbereiding van die wedstrijd. De gewezen bondscoach was enorm te spreken over het scoutingapparaat, dat andermaal prima werk had geleverd.

"Onze scouting verdient bij deze ook eens een pluim. De scouting was perfect, de partij was uitstekend goed voorbereid. Zonder een goed team rond de spelersgroep lukt het niet. Alles is altijd fantastisch gepland en eigenlijk moet het altijd zo zijn. We streven ernaar om allemaal op dezelfde lijn te zitten en met dit Club Brugge één hecht team te vormen. En voorlopig lukt dat fantastisch", aldus Georges Leekens.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties