"Standard is niet 100 procent klaar"

Mathias Dumarey
| 14 reacties
"Standard is niet 100 procent klaar"
Foto: © SC

Standard begon de competitie met een 1 op 6 en meteen stijgt de stress op Sclessin. Technisch directeur Jean- François De Sart geeft toe dat de Rouches nog niet 100 procent klaar zijn om te vlammen.

Standard verloor zijn openingswedstrijd in eigen huis tegen Zulte Waregem en speelde dit weekend maar 0-0-gelijk tegen Lierse. Bij de Luikenaars hadden ze na twee wedstrijden duidelijk meer van het nieuwe seizoen verwacht.

"Het heeft zeker niet geholpen dat veel spelers door interlandverplichtingen op verschillende momenten weer aansloten bij de groep", stelt Jean-Francois De Sart op Sporza. Maar het is de technisch directeur ook opgevallen dat de ploeg maar moeilijk tot scoren komt. "We hebben Dudu Biton en Marvin Ogunjimi gehaald om goals te maken, maar we moeten gewoon nog de juiste klik vinden in de ploeg. Er ontbreekt niet zo heel veel", stelt De Sart die in het tussenseizoen afscheid moest nemen van sterkhouders Mémé Tchité en Gohi Bi Cyriac.

De Sart maakt zich ondanks de zwakke start niet ongerust. "Er zijn nog ploegen bij wie het niet draait zoals gewenst. Normaal moet je enkel bezig zijn met jezelf, maar soms ik het ook eens niet slecht om eens rond te kijken en dan zie je wel meer ploegen waar het al op een crisis lijkt", besluit De Sart.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties