Reactie Wilmots kritisch na winst: "We staan nog nergens"

Robby Morren
Robby Morren
| 36 reacties
Wilmots kritisch na winst: "We staan nog nergens"
Foto: © SC

België overtuigde woensdagavond met een klinkende 4-2 overwinning tegen Nederland. Voor Marc Wilmots is er echter helemaal geen reden tot euforie, al was hij wel fier met de reactie van zijn spelers na de 1-2 achterstand.

Robby Morren in Brussel

“De eerste paar minuten hadden we het wat moeilijk maar daarna kwamen we beter in de wedstrijd en scoorden we. Daniël Van Buyten raakte geblesseerd en moest aan de rust gewisseld worden door Alderweireld. Door twee fouten in de verdediging kwamen we op achterstand en gingen de kopjes naar beneden", stelde de bondscoach vast.

Fier met reactie
De Rode Duivels slaagden er echter in de achterstand om te zetten in een 4-2 overwinning en dat stemt Wilmots wel tevreden, net als het feit dat er liefst 4 doelpunten werden gescoord.

“Ik verwachtte een reactie en met enkele wissels hebben we veel meer de diepte gezocht. Ik ben fier met de reactie van mijn spelers na de achterstand. Toch ben ik niet helemaal tevreden en dat heb ik ook in de kleedkamer gezegd. Er werden fouten gemaakt, er was te veel nonchalance. Positief is wel dat we 4 keer scoorden.”

Alles gegeven voor het publiek
Gemengde gevoelens dus bij de bondscoach die zijn spelers na de match wel de opdracht gaf te genieten van deze mooie overwinning. “Ik heb in de kleedkamer gezegd dat de jongens van de overwinning moeten genieten, we hebben een goede reactie op het veld gegeven na de achterstand maar we staan nog nergens. Ook de sfeer in het stadion was fantastisch. De spelers hebben alles gegeven voor het publiek.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties