Arteta: "Torres verdient de kritiek niet"

Christophe van den Boom
| 0 reacties
Arteta: "Torres verdient de kritiek niet"
Foto: © SC

Fernando Torres kreeg vorig seizoen heel wat kritiek te verwerken. Bij Chelsea kwam hij amper tot scoren en dat stemde de fans ontevreden. Arsenal-middenvelder Mikel Arteta vindt het niet eerlijk hoe zijn landgenoot behandeld werd.

“Ik vind het niet leuk hoe hij telkens neergehaald werd. Ik ken hem al sinds we zestien of zeventien waren en ik heb echt respect voor hem”, vertelde de landgenoot van Torres op de website van Arsenal. “Hij is mijn vriend. Natuurlijk is dat hoe het gaat in de voetbal. Wat je in het verleden presteerde, telt niet meer. Enkel dat wat je de laatste weken doet, is belangrijk.”

De hoge transfersom van 58 miljoen euro bracht heel wat verwachtingen met zich mee. Maar daar voldeed hij niet aan. “Hij kreeg veel kritiek. Mentaal is hij een sterke kerel, zelfs als er aan hem getwijfeld wordt. Wanneer je speelt als aanvaller en ze betalen zoveel geld om je te hebben, dan sta je onder hoge druk”, vervolgt de 30-jarige middenvelder.

“En wanneer de bal niet in doel gaat, wordt het moeilijker want de mensen focussen zich daar op. Voor een aanvaller is het soms oneerlijk. Als middenvelder of verdediger is het makkelijker om je aan te passen. Als aanvaller is het lastig.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties