Japan razend vanwege Fukushima-grap

Koen Schaaphok
| 7 reacties
Japan razend vanwege Fukushima-grap
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Japan is met verontwaardiging gereageerd op een grap na het duel tussen Frankrijk en Japan (0-1). Laurent Ruquier van France 2 toonde een foto van Standard-keeper Eiji Kawashima waarop de Japanse keeper met vier armen stond. Volgens Ruquier het 'Fukushima-effect'.

In het land van de rijzende zon zijn ze dan ook niet mals voor de enigszins gewaagde grap. Volgens hen doet de grap van Ruquier de betrokkenen van de kernramp in Fukushima pijn en hindert het de pogingen tot wederopbouw. Volgens Het Laatste Nieuws heeft de Japanse ambassade in Parijs de presentator inmiddels een brief geschreven waarin ze om opheldering van de situatie vraagt.

Gevoelloos

De Japanse minister van sport was eveneens niet te spreken over de poging tot humor van Ruquier. “Als dit waar is, dan is dit gevoelloos gedrag. Veel mensen zijn getroffen door de nucleaire crisis. Ik snap niet hoe je daar grappen over kunt maken”, aldus de Japanse politicus. Het is overigens niet de eerste keer dat er voetbal-gerelateerde rellen ontstaan over het drama. Eerder moest Kawashima, toen nog keeper van Lierse, spreekkoren over het drama doorstaan van Beerschotsupporters. De kernramp in Fukushima vond plaats in maart vorig jaar. Ongeveer 15.000 mensen kwamen daarbij om het leven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties