Interview Messoudi: "Wil spelen tegen ex-club"

Tomas Taecke
| 4 reacties
Messoudi: "Wil spelen tegen ex-club"
Foto: © SC

Mohamed Messoudi kijkt zaterdag met AA Gent zijn ex-club KV Kortrijk in de ogen. In een gesprek met Voetbalkrant.com laat de Antwerpenaar zich uit over zijn gewezen West-Vlaamse werkgever en zijn eerste maanden in de Arteveldestad.

Na drie seizoenen KV Kortrijk werd de 28-jarige Mohamed Messoudi deze zomer overgenomen door AA Gent. De middenvelder was zich bewust van de concurrentie in het Ottenstadion, maar greep de kans met beide armen. 'Mo' startte dit seizoen in de basiself van blauw-wit, maar komt de laatste tijd minder aan spelen toe. De Antwerpenaar hoopt dat hij tegen KVK mag opdraven en dat hij binnenkort ook eens op zijn favoriete positie aan de slag kan.

"Natuurlijk is de wedstrijd tegen Kortrijk voor mij heel bijzonder", zegt Messoudi die 88 keer in actie kwam namens de Kerels. "Ik heb er drie jaar gespeeld en beleefde er een fantastische periode. Ik ben er ook met een goed gevoel vertrokken en kijk er echt naar uit om veel mensen terug te zien. Hopelijk mag ik zaterdag dan ook spelen, want de laatste tijd heb ik iets te weinig minuten gekregen".

Dat 'spelen' was de voorbije weken geen evidentie. Terwijl Messoudi bij het begin van dit seizoen steevast deel uitmaakte van de basiself, zat hij de voorbije periode vaker op de bank dan hem lief was.

"In het begin heb ik veel wedstrijden gespeeld, vooral de Europese partijen tegen Differdange en Videoton. Ook in de eerste competitiewedstrijd tegen Lierse was ik beslissend. Ik haalde een hoog niveau, alhoewel het zeker nog beter kon. Ik speelde als rechtsbuiten, toch een andere positie dan bij KV Kortrijk. Op mijn favoriete plaats heb ik dit seizoen nog geen kans gekregen. Het liefst speel ik centraal of op links, waar ik bij KVK ook vaak speelde. Maar de trainer is tevreden over mij, dus ik hoop de komende periode opnieuw wat meer speelminuten te krijgen".

Messoudi stond vorig seizoen met KVK in de bekerfinale en kon daarna ook in PO1 aan de slag. Hoewel heel wat sterkhouders de Groeningekouter hebben verlaten, draait het team van Hein Vanhaezebrouck opnieuw zonder veel problemen bovenin mee.

"Het aandeel van Hein Vanhaezebrouck in het succes van Kortrijk is groot, maar de sterkte van de spelerskern mag zeker niet onderschat worden. Veel jongens zijn vertrokken, maar er zijn genoeg sterke spelers overgebleven. Het zal een speciale wedstrijd zijn voor mij, hopelijk krijg ik speelgelegenheid en kan ik mij tonen".

Terwijl AA Gent zich klaarstoomt voor de komst van de Kortrijkzanen, liep scherpschutter Ilombe Mboyo er deze week enkele dagen niet bij op het oefencomplex aan de Warmoezeniersweg. De spits van de Buffalo's werd voor het eerst geselecteerd voor de Rode Duivels en mocht tijdens de partij tegen Schotland zijn debuut vieren.

"De selectie van Mboyo is vast en zeker verdiend. Wel zijn we een beetje geschrokken dat het allemaal zo snel is gegaan. Het is frappant dat iemand die de voorbereiding gemist heeft zo snel dit niveau haalt. Of Rodgers Kola nog terugkomt als diepe spits bij Gent? Iedereen krijgt ooit wel een kans. Hij is lang geschorst en het zal wat tijd nodig hebben. Mboyo kan ook op de flanken uit de voeten, dus hij moet zeker niet wanhopen", aldus Mohamed Messoudi.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties