Interview Vandiepenbeeck: "Continuïteit is onze sterkte"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Vandiepenbeeck: "Continuïteit is onze sterkte"
Foto: © SC

White Star Woluwe is met winst op Heist zeker van de eerste periodetitel, het heeft één punt voorsprong op Westerlo en Boussu Dour volgt op twee punten. Volgens middenvelder Vincent Vandiepenbeeck ligt de kracht van zijn ploeg in de continuïteit.

WS Woluwe staat in polepositie voor de eerste periodetitel, hadden jullie dit verwacht?

“Het was natuurlijk de bedoeling dat we zo hoog mogelijk zouden staan. We hadden niet verwacht om eerste te staan maar dat we een goede ploeg hadden, wisten we. We staan nu op die eerste plaats en we hopen dat we er zo lang mogelijk blijven staan.”

Jullie spelen op de beslissende speeldag voor de periodetitel uit bij de voorlaatste (Heist) terwijl de twee eerste achtervolgers (Westerlo en Boussu Dour) tegen elkaar moeten. Is het een voordeel dat jullie tegen een zwakkere tegenstander spelen?

“We gaan zoals bij elke wedstrijd vol voor de winst gaan. Dat we na die match al zeker kunnen zijn dat we de eindronde spelen is een grote motivatie voor ons. Als je ziet waar we vandaan komen zou dat schitterend zijn. We mogen er ons op dit moment niet op blindstaren dat Heist pas voorlaatste staat. Het is nog te vroeg in het seizoen. De laatste kan, indien hun vorm omslaat, aan het eind nog gemakkelijk zesde worden. Ploegen die onderaan het klassement staan en tegen de leider moeten zijn ook vaak dubbel gemotiveerd.”

Wie gaat er zondag winnen in die match tussen de tweede en de derde, Westerlo of Boussu Dour?

“Westerlo heeft natuurlijk meer ervaring. Boussu Dour had ik ook nooit zo hoog verwacht maar blijkbaar is het een heel sterke ploeg. We zullen het wel zien wie wint. Het enige wat voor mij belangrijk is, is dat wij winnen. Dan maakt het niet uit wat die twee andere ploegen doen, de periodetitel zal van ons zijn.”

Is White Star klaar voor eerste klasse?

“Je moet natuurlijk op twee vlakken klaar zijn, het sportieve en het extra-sportieve. Op sportief vlak zouden we na de stijging natuurlijk tegenstanders van een hoger niveau tegenkomen. Twee jaar terug vroegen ze ons dat ook: ‘Is White Star klaar voor tweede klasse?’ Wel, vorig jaar eindigden we zesde en nu staan we voorlopig eerste, sportief waren we er dus klaar voor. Eerste klasse is wel wat anders natuurlijk. Over het extra-sportieve kan ik niet veel zeggen, we hebben wel maar een klein stadion. Sportief gezien staan we echter erg sterk.”

Jullie behielden quasi de hele kern, is dat jullie sterkte?

“We hebben een goede ploeg, elke positie is minstens dubbel bezet. De enige die er deze zomer bijkwam en speelt is Jesse Soubry, de doelman. De manager en de voorzitter hebben de rekrutering van deze ploeg een paar jaar geleden gedaan. Elk jaar hebben we dan nog twee of drie spelers bijgehaald. Sommige andere ploegen moeten misschien elk jaar herbeginnen en puzzelen met een nieuwe ploeg maar daar kunnen wij niets aan doen. Als je zoals ons doorgaat met dezelfde basis en een paar goede spelers bijkoopt, gaat de ploeg natuurlijk sneller draaien dan wanneer je tien transfers doet.”

De wedstrijd tussen Heist en Woluwe wordt zondag om 15u afgetrapt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties