"Verwacht een gretige ploeg"

Koen Schaaphok
| 6 reacties
"Verwacht een gretige ploeg"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Beerschot AC-trainer Adrie Koster was op de persconferentie naar aanleiding van de thuiswedstrijd tegen Oud-Heverlee Leuven duidelijk op zijn hoede. De Nederlander waakte voor onderschatting. "Ik verwacht een gretige ploeg", klonk het.

Koen Schaaphok in Antwerpen

Na de glansprestatie van de Leuvenaars in eigen huis tegen Club Brugge (4-1), wacht hen nu de partij tegen Beerschot AC in Antwerpen. Adrie Koster weet dat de ploeg in een positieve flow zit. “OHL is gewoon een team dat makkelijk scoort. Het wordt sowieso een moeilijke wedstrijd waarin we ons weinig fouten kunnen permitteren. We weten echter ook dat we kwetsbaar zijn tegen de topclubs in deze competitie dus moeten we de punten halen tegen ploegen die evenwaardig zijn aan ons. Dat is OHL zeker.”

Collectief

Over het gevaar Ibou was de oefenmeester van de Antwerpse club duidelijk. “Ibou is een sterke speler maar ook een speler die deel uitmaakt van een team en om een team te verslaan moeten we collectief sterk staan. Wij moeten samen dat gevaar compenseren om zo de hele ploeg af te houden”, aldus Koster, die voor de komende wedstrijd niet van plan was om zijn team aan te passen na de 3-0-nederlaag in Genk. “We begonnen de eerste 20 minuten goed tegen Genk en daar trekken we ons aan op. We toonden toen aan dat we het konden en daarop gaan we verder. Ik heb sinds die wedstrijd verder gehamerd op onze spelwijze en tactiek.”

Adrie Koster mag in de nabije toekomst ook enkele geblesseerden terug verwelkomen op het trainingsveld. “Roy Dayan is bijna terug. Ik verwacht hem maandag terug op de groepstraining. Ook met Stijn Wuytens en Stefan Deloose gaat het goed. Kwame Mawuena en Dries Wuytens staan nog wat achter op de terugweg”, aldus Koster, die erbij vertelde dat Dalibor Veselinovic zo goed als zeker in de basis zal staan, nu Coulibaly de groep verlaten heeft. “Dalibor neemt de positie van Elimane in. Hij is een goede speler met andere kwaliteiten dan Coulibaly, die meer kracht bezat. Dalibor heeft dan weer een groter technisch vermogen.”

Jans

Koster reageerde ook even kort op het ontslag van zijn landgenoot Ron Jans bij Standard. Hij werd bij Standard aan de deur gezet wegens tegenvallende resultaten. “Ik heb regelmatig contact met hem. Ik heb hem niet meer gesproken sinds zijn ontslag maar dit zijn zaken die iedere trainer wel eens meemaakt. Het is jammer dat het zo is gelopen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties