Gerets: "Had bij PSG kunnen tekenen"

Gerets: "Had bij PSG kunnen tekenen"
Foto: © SC

Eric Gerets heeft bij Lekhwiya in Qatar zijn eerste maanden achter de rug. Hij merkt dat de atmosfeer daar rond voetbal anders is. Ook onthulde hij dat hij bij Paris Saint-Germain had kunnen tekenen

“Ik had bij PSG kunnen tekenen, voor Ancelotti, maar ik weigerde. In Frankrijk is er nog een ploeg die ik graag nog eens zou willen trainen: Marseille. In België is dat Standard”, vertelde de oefenmeester in la Dernière Heure.

Maar intussen zit hij bij Lekhwiya in Qatar. De resultaten zijn wat wisselvallig, maar daar kan hij naar eigen zeggen niets aan doen. “De voorzitter kent het voetbal goed en weet dat hij op het moment over een mindere ploeg beschikt. Arune Dindane en Bakari Koné zijn vertrokken. Het gaat stilaan beter, maar de volgende transferperiode komt eraan en we zullen enkele lokale spelers transfereren.”

Van druk vanuit de supporters is geen sprake. Het bezoekersaantal ligt in Qatar opmerkelijk laag. “De druk van de supporters is hier een pak lager, want op goede dagen komen er slechts een paar honderd supporters kijken. Meestal ligt dat cijfer tussen de 25 en 100 toeschouwers. Maar de druk om resultaten te halen is even hoog als elders", verklaarde Gerets.

Ook vertelde hij in het interview over de kwaliteiten van de Arabische spelers. “De spelers zijn technisch vaak zeer sterk, maar missen wat beweeglijkheid en inzicht. Fysiek is het voor hen ook vaak moeilijk om negentig minuten tegen een hoog tempo te spelen door de hoge temperaturen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties